Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Додатки 46



 
 


ВСТУП

Обґрунтована і чітка організація технічного сервісу (ТС) автотракторної техніки із застосуванням засобів діагностування забезпечує належну якість обслуговування сільськогосподарської техніки, сприяє технічній готовності машин і обладнання, не допускає їх передчасного виходу із експлуатації.

Успішне вирішення зазначених питань понад усе залежить від кваліфікації молодших спеціалістів, їх вміння вірно організовувати роботу підрозділів і служб технічного сервісу сільськогосподарських підприємств в структурі агропромислового комплексу України. Для успішного виконання своїх обов’язків молодший спеціаліст повинен знати прогресивні напрями розвитку виробництва, досконало володіти сучасними методиками вирішення інженерно-технічних питань, вміти раціонально організовувати роботи із виконання технологічних операцій технічного обслуговування і діагностування автотракторної і сільськогосподарської техніки з врахуванням новітніх досягнень наукової думки і передового досвіду.

На основі спостережень встановлено, що недотримування планово-запобіжної системи технічного обслуговування і ремонту машин в значній мірі пов’язано з низьким рівнем керівництва технологічними процесами використання і схоронності техніки. Все це проявляється в неналежному рівні організації оперативного обліку напрацювання кожної машини, відсутності план-графіків, журналів обліку технічних обслуговувань, неналежній технологічній дисципліні.

Належна організація технічного сервісу в повному об’ємові і з належною якістю забезпечить відчутний економічний ефект. В результаті суттєво зменшаться поточні витрати на ремонт техніки, підвищиться коефіцієнт готовності машино-тракторного парку, буде можливість виконати польові роботи у встановлені агротехнічні терміни.

Мета і завдання курсового проекту з дисципліни «ТЕХНІЧНИЙ СЕРВІС В АГРОПРОМИСЛОВОМУ КОМПЛЕКСІ»

Мета курсового проекту – закріпити теоретичні знання та оволодіти методикою і навичками самостійного вирішення інженерних задач з виробничої і технічної експлуатації машинно-тракторного парку.

Курсове проектування з дисципліни «Технічний сервіс в АПК» є завершальним етапом вивчення дисципліни і встановлює студентам основні завдання: засвоїти методику технологічних розрахунків, основ проектування і організації виробництва; привити навички користування довідниковою літературою, державними стандартами, технічними вимогами, номограмами, технічними журналами і навчальною літературою; підготуватися до виконання дипломних проектів.

Завдання курсового проекту:

• вивчити та проаналізувати виробничі умови використання МТП, організацію технічного обслуговування, ремонту та зберігання машин, наявність ремонтно-обслуговуючої бази господарства, тощо;

• розробити річний та оперативний плани технічного обслуговування і ремонту машин та визначити потребу в обслуговуючому персоналі;

• визначити затрати на виконання робіт з технічного обслуговування машинно-тракторного парку;

• визначити собівартість обслуговуючо-ремонтних втручань.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 220 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...