Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація нафтогосподарства



Організація заправки машин паливо-мастильними матеріалами (ПММ) повинна сприяти безперебійній роботі МТА за рахунок відповідного запасу палива, а також безаварійній роботі паливної апаратури за рахунок фільтрації і відстою палива.

Працівники служби нафтогосподарства повинні забезпечувати збереженість палива і його строгий облік; попередження від забруднення і обводнення; якісну заправку; економію.

Існує декілька схем організації нафтогосподарства. Вибір схеми залежить від об'єктивних причин: географічного положення, матеріальної бази, купчастості розміщення її структурних підрозділів тощо. В розрахунково-графічному завданні необхідно привести одну із схем і обґрунтувати її вибір. Для розрахунку потреби в нафтопродуктах аналізуються наступні дані:

Річний обсяг механізованих робіт та нормативна витрата палива, затверджена для даного господарства, витрата палива на ТО і зберігання.

Визначення потреби в дизельному паливі () проводиться помісячне на основі плану помісячної витрати і зводяться в (таблицю 1.2).

, (1.1)

де – річна витрата палива і -м трактором, кг;

– нормативний коефіцієнт місячного завантаження, % (табл.2.10).

Таблиця 1.2 – Місячне завантаження тракторів (літрів диз. палива)

Марка трактора Місяць Всього за рік.
І   II   ІІІ     І   І.   ...   XII  
                           
                           
                           

Витрату мастильних матеріалів визначають через норми у відсотках до витраченого дизельного палива:

- моторна олива – 2,5%;

- трансмісійна олива – 1%;

- індустріальна олива – 0,5%;

- консистентні мастила – 0,05%.

Всі розрахунки, проведені по кожному трактору зводять у (таблицю 1.2).





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 888 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...