Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання валеологічної освіти фахівців дошкільного профілю



¨ ЗАСВОЄННЯ ПЕДАГОГАМИ ЗАВДАНЬ ВАЛЕОЛОГІЇ ЯК НАУКИ, ОСНОВНИХ ПОНЯТЬ, КАТЕГОРІЙ, ЗМІСТУ ВСІХ ЇЇ СКЛАДОВИХ ЧАСТИН.

¨ ВИХОВАННЯ ПЕДАГОГІВ В ДУСІ ОЗДОРОВЧОЇ ПЕДАГОГІКИ (ПЕДАГОГІКИ ЗДОРОВ’Я), ФОРМУВАННЯ СТІЙКОГО ІНТЕРЕСУ ДО НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ.

¨ ФОРМУВАННЯ МОТИВАЦІЙНОЇ ПОВЕДІНКИ ЩОДО ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ, НА ОСНОВІ УСВІДОМЛЕННЯ ЦІННОСТЕЙ І МОТИВІВ ОЗДОРОВЧОЇ АКТИВНОСТІ.

¨ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УСВІДОМЛЕННЯ ТА ПЕРЕКОНАННЯ НЕОБХІДНОСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ. ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВОГО СКЛАДУ ХАРАКТЕРУ.

¨ ФОРМУВАННЯ ОСНОВ ВАЛЕОЛОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ, ВАЛЕОЛОГІЧНОГО СВІТОГЛЯДУ.

¨ ОВОЛОДІННЯ ТЕХНОЛОГІЄЮ НАВЧАННЯ ДОШКІЛЬНИКІВ ОСНОВАМ ВАЛЕОЛОГІЇ.

¨ РОЗВИТОК ЗДІБНОСТЕЙ ЕФЕКТИВНОГО ЗАСТОСУВАННЯ У ВЛАСНІЙ ПЕДАГОГІЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ НАБУТИХ ВМІНЬ ТА НАВИЧОК З ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ ДОШКІЛЬНИКІВ.

¨ СТВОРЕННЯ ОПТИМАЛЬНИХ ТА КОМФОРТНИХ УМОВ НАВЧАННЯ, ДІЯЛЬНОСТІ І ВІДПОЧИНКУ З МЕТОЮ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВСЕБІЧНОГО ГАРМОНІЙНОГО РОЗВИТКУ ТА ЗМІЦНЕННЯ ЗДОРОВ’Я ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ.

6. Доведіть, що гуманістична спрямованість освіти є об’єктивним шляхом запровадження цінностей оздоровчої парадигми в життя.

Гуманоцентрично орієнтована освіта всю свою діяльність підпорядковує завданню формування матеріально-просторового середовища в освітньому закладі, що відповідає потребам розвитку дітей і формується на основі знання дитячої психології і реалізації принципів природовідповідного навчання, пробудження у дітей системи функцій саморозвитку та їх оптимальної реалізації.

Піклування про здоров’я дитини, визнання його як найбільшої цінності передбачає впровадження у освітню систему принципу гуманізації, який стає одним із стратегічних принципів організації навчально-виховного процесу, адже, від нього залежить, якою буде особистість, з якими ціннісними орієнтаціями вона житиме. Гуманістична спрямованість навчального процесу ґрунтується на повазі до дитини, вірі у її можливості, відсутності критиканства, об’єктивно-оптимістичному аналізі, переконаності в унікальності кожної дитини, прийнятті її такою якою вона є.

Другим стратегічним принципом сучасної системи дошкільної освіти є принцип оздоровчої спрямованості навчально-виховного процесу, що є похідним від принципу гуманізації. Оздоровча спрямованість навчально-виховного процесу обумовлюється потребами сьогодення, здоров’я дитини слугує базисом особистісного зростання. Цей принцип ґрунтується на здійсненні моніторингу стану здоров’я дітей і реалізується через різні аспекти оптимальної організації життєдіяльності дітей в умовах ДНЗ.

Виходячи із визначення, що людське життя виступає у ролі найвищої суспільної цінності, а здоров’я кожного індивідууму є складовою суспільного багатства ми повинні усвідомлювати, що збереження, формування та зміцнення здоров’я дитини – це найвагоміший обов’язок педагогів та батьків перед дитиною, родиною і перед суспільством.

Здоров’я – це стан повного фізичного, психічного, духовного і соціального благополуччя. Проблема здоров’я дітей є важелем виховної роботи, що здійснюється педагогами, стратегічною метою, якої буде виховання і розвиток життєлюбної особистості, збагаченої знаннями про людину, готової до творчої діяльності та поведінки, що відповідає загальнолюдським нормам моралі.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 364 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...