Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

O здійснення моніторингу і виконання потрібних вимірювань на підприємстві



Скорочення вартості, трудомісткості і часу здійснення управлінських функцій на засадах ФВА досягається за допомогою таких заходів:

o формування ранжируваного переліку функцій за вартістю, трудомісткістю або часом;

o відмова від функцій з високою вартістю та трудомісткістю;

o скорочення часу, необхідного для виконання функцій;

o вилучення непотрібних функцій;

o організація суміщення всіх можливих функцій;

O перерозподіл ресурсів, що вивільнилися внаслідок удосконалення. Зрозуміло, що всі ці заходи сприяють поліпшенню якості

Структурної побудови й функціонування маркетингових служб підприємств та організацій.

Управління маркетинговою діяльністю з використанням ФВА базується на використанні стратегічного та вартісного аналізу, оцінюванні трудомісткості, визначенні цільової вартості продукту або послуги.

Слід зазначити, що в іншомовній економічній літературіФВА позначається англійської-1 абревіатурою ABC (скорочення за першими літерами слів Activity Валссі Costing). Активне використання та дальше пристосування ABCдля досліджень систем управління дало змогу створити метод процесно-орієнтованого управління - ABM (Activity-Based

Management). ABM - це управління із застосуванням точнішого віднесення витрат на процеси, процедури, функції і продукцію (рис. 8.7).

Рис. 8.7. Схема основних етапів процесно-орієнтованого менеджменту [46, с. 118]

Процесно-орієнтований менеджмент на основі інформації, отриманої в ході функціонально-вартісного аналізу, керує основними бізнес-процесами, запобігаючи непотрібним витратам усіх видів ресурсів, орієнтуючи діяльність на потреби споживачів, збільшуючи прибутки. Отже, світовий досвід свідчить, що ФВА - це не тільки метод системного дослідження функцій окремого виробу. Його методичні засади уможливлюють також мінімізацію витрат на здійснення певного виробничо-господарського процесі або управлінських дій. Однак, бажаної мети можна успішно досягти за таких обов'язкових передумов: висока якість, гранична корисність, надійність.






Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 226 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...