Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інструменти просування хайтек-продукту



Реклама Стимулювання збуту Зв’язки з громадськістю Персональний продаж
Об’ява в пресі та на радіо Ярмарки і торгові виставки Підбірки для преси Комерційні презентації
Відправлення поштою Експозиції Доповіді Комерційні зустрічі
Каталоги Демонстрації Семінари Програми заохочення
Відеофільми Розважальні заходи Щорічні звіти Зразки
Брошури Змагання та ігри Благодійництво Ярмарки та торгові виставки
Плакати Премії та подарунки Стипендії  
Довідники Знижки Публікації  
Демонстрації Фінансування під низький відсоток Зв’язки з місцевими органами влади  
Інтернет Знижки при зустрічному продажі Лобіювання  

Виробники високотехнологічної продукції висувають новий рівень вимог до поведінки споживачів, тому постає необхідність у формуванні маркетинговоїмоделі, яка б ефективно справлялася з представленням продукту, який ще не має аналогів і вимагає додаткових зусиль для його освоєння. Це потребує рішень щодо виокремлення сегментів споживачів хайтек-продукту на основі їх психографічних характеристик – з однієї сторони, та розробки моделі цілісного продукту – з іншої сторони. Однією з найбільш корисних маркетингових концепцій є концепція цілісного продукту, запропонована Т.Левітом. Сутність концепції полягає в тому, що маркетологи хайтек-товарів з допомогою динаміки і статики виявляють існуючі невідповідності між обіцянкою на перших стадіях життєвого циклу випуску хайтек-товарів, яка дається покупцю, і здатністю товару відповідати цій обіцянці. Маркетологам хайтек-товарів для усунення цієї невідповідності необхідно розширити продукт різноманітними послугами та супутніми товарами, щоб він став цілісним продуктом. Модель формування цілісного продукту зображено на рис.3.

Рис. 3. Модель цілісного продукту (за Т. Левітом)

Як бачимо, цілісність продукту на різних стадіях життєвого циклу ринку виражається різними видами сприйнять продукту: на ранній стадії цілісність полягає у придбанні «родового» продукту, на інших стадіях сприйняття поступово переходить до очікуваного продукту, розширеного продукту, потенційного продукту. «Родовий» продукт - це продукт, що належить певному виду,типу, класу. Це вміст упаковки - те, що отримує покупець за контрактом. Очікуваний продукт - це продукт, який уявляв собі покупець, коли здійснював покупку. Це мінімальна конфігурація продуктів і послуг, необхідна для досягнення покупцем мети своєї покупки. Розширений продукт - це продукт, який доукомплектований таким чином, щоб забезпечити максимальну ймовірність досягнення мети покупки. Потенційний продукт - являє собою потенціал розвитку продукту в міру того, як на ринок виходять все більше і більше супутніх товарів, а в систему, на прохання користувачів, вносяться поліпшення.

Стадії життєвого циклу прийняття технологій тісно пов’язані з визначенням груп споживачів. В табл. 2 наведені їх психографічні характеристики.

Таблиця 2.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 296 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...