Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фактори, що визначають валютний курс



Зміни у смаках споживачів

Так, якщо американські комп'ютери стають більш привабливими для англійців, то вони, купуючи більше цих комп'ютерів, поставлять більше фунтів стерлінгів на валютні ринки, й курс долара підвищиться. І навпаки, якщо англійське сукно стане більш популярним у США, то попит зросте на фунти стерлінгів, а курс долара знизиться.

Відносні зміни в доходах

Приклад: у міру зростання доходів (НД, заробітної плати, прибутків) у США американські споживачі стануть купувати більше і вітчизняних, і іноземних товарів. Якщо американська економіка швидко розширюється, а британська стагнує, то американський імпорт британських товарів й відповідно попит у США на фунт стерлінгі з ростатиме. Ціна фунта стерлінгів у доларах підвищуватиметься, що означає знецінення долара.

Відносна зміна цін

Якщо рівень внутрішніх цін у США швидко зростає, а в Англії залишається незмінним, то американські споживачі шукатимуть порівняно дешеві британські товари, тим самим збільшуючи попит на фунт стерлінгів. І навпаки, англійці менше споживають американські товари, знижуючи тим самим пропозицію фунта стерлінгів. Це поєднання зростання попиту й падіння пропозиції фунта стерлінгів викличе знецінення долара.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 161 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...