Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Договірна ціна



Ціна пропозиції, за яку претендент (підрядник) згоден виконати замовлення, розраховується на підставі нормативної потреби в трудових і матеріально-технічних ресурсах, необхідних для здійснення проектних рішень по об’єкту замовлення, та поточних цінах на них.

Для розрахунку ціни пропозиції претендента замовних надає претендентові відомість обсягів робіт, відомість ресурсів до неї з відповідними кошторисними цінами або без цін, або інвесторську кошторисну документацію.

У ціні пропозиції претендент визначає вартість підрядних робіт, які пропонуються до виконання, в тому числі, як безпосередні, так і сукупні витрати за такими видами.:

- будівельні роботи;

- роботи з монтажу устаткування;

- інші витрати.

За умовами, запропонованими замовником, можуть також включатися витрати із придбання та доставки устаткування на будову.

У ціні своєї пропозиції претендент враховує економічно обгрунтований прибуток, на розмір якого мають вплив такі фактори:

- вид будівництва;

- технічна та технологічна складність будови;

- строки будівництва;

- спосіб фінансування будівництва;

- кон’юктура ринку трудових ресурсів та будівельних організацій.

По будовах, будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів, розмір прибутку, якщо він планується, приймається у межах усереднених показників, рекомендованих Держбудом.

Розмір коштів на покриття ризику залежить від повноти інформації про об’єкт замовлення та способи виконання робіт, яка зменшує небезпеку непередбачених ситуацій на будівельному майданчику.

Аналіз ризику має своєю метою розгляд можливих ризикових ситуацій, ймовірність настання відповідних подій та втрат претендента, а також можливостей їх компенсації, що необхідно передбачити у контракті.

При аналізі ризику виділяються такі групи:

а) ризик, пов’язаний і проектною документацією (непередбачений стан грунту, наявність комунікацій, не передбачених генпланом тощо). Слід вимагати у замовника внесення необхідних змін у проектну документацію;

б) ризик, пов’язаний із зовнішніми причинами та аварійними ситуаціями (ймовірність повені, землетрусу, стихійного лиха, аварій тощо);

в) комерційний ризик претендента (розмір авансового платежу; порядок оплати виконаних робіт та вид контрактної ціни, за якими здійснюватимуться розрахунки; порядок вирішення претензій замовника та підрядника тощо).

Аналіз такого ризику здійснюється шляхом уважного розгляду усіх пунктів проекту контракту та визначення їх впливу на фінансове становище підрядника.






Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 368 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...