Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація самостійної роботи студентів



Самостійна робота студентів здійснюється у різних формах і передбачає:

- опрацювання теоретичних основ, роботу з підручниками, навчальними посібниками, конспекти лекцій;

- вивчення окремих тем, що передбачені для самостійного вивчення робочою програмою;

- написання конспекту при самостійному опрацюванні теми (пропущеної лекції) або її окремих питань;

- вивчення та конспектування спеціальної літератури, в якій відображені проблеми, наукові розробки та досвід підприємств щодо спільної підприємницької діяльності в Україні та в інших країнах;

- підготовку до виступу на семінарі з певної теми;

- складання проблемних запитань;

- систематику вивченого матеріалу дисципліни перед заліком чи іншим підсумковим випробуванням.

За ініціативою студента проводяться позапрограмні заняття з творчим осмисленням проблематики курсу. За їх підсумками здійснюється:

- підготовка публікацій, доповідей на конференції, науково-методичні семінари кафедри;

- виконання індивідуальних завдань, пов’язаних із розробкою кафедральних науково-дослідних тем, підготовкою викладачем монографій тощо.

Для своєчасного виконання завдань студент повинен планувати самостійну роботу, визначити термін збору інформації, її обробки, аналізу та оформлення результатів своєї роботи.

Ефективність самостійної роботи студентів досягається за допомогою реалізації принципів наукової організації праці, вміння здійснювати пошук необхідної інформації в каталогах бібліотек, через мережу Інтернет, на конкретних підприємствах, а також за допомогою використання різних методів проведення наукових досліджень.

Результати самостійної роботи оцінюються і враховуються викладачем при поточній та семестровій атестації успішності студентів.

Контроль самостійної роботи здійснюється як під час аудиторних занять, так і в позааудиторний час відповідно до плану-графіку, складеного викладачем і завчасно доведеного до відома студентів.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 140 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...