Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичні завдання з курсу



“СПІЛЬНЕ ПІДПРИЄМНИЦТВО”

Під час вивчення дисципліни “Спільне підприємництво” студенти виконують практичні завдання за основними темами.

Завдання виконується шляхом вирішення ситуаційних задач. Викладач завчасно формує групи студентів, які будуть працювати над однією проблемою. У позааудиторний час кожен студент самостійно готує інформаційну базу для аналізу ситуацій (працює в Інтернеті, бібліотеці, якщо необхідно, відвідує міжнародне підприємство), здійснює аналіз ситуації і розробляє рекомендації щодо її вирішення. Після цього студенти доповідають на семінарі основні положення методики розв’язання ситуаційної задачі, обговорюють результати аналізу, запропоновані ними рекомендації щодо розв’язання ситуації, висновки.

Зміст завдань наведено нижче.

Виконане завдання рецензується викладачем і оцінюється за 10 бальною системою, виходячи з якості виконання, комплексності формування інформаційної бази, ступеня глибини аналізу ситуації, грунтовності висновків і рекомендацій.

ЗАДАЧА

Фірма Shone Industry (виробник експортних деталей) кожну одиницю своїх виробів продає за 45 дол. При цьому фіксовані витрати складають 175 000 дол. США, змінні - 20 дол.США за одиницю. Перенесення виробництва у зарубіжну філію дасть мож­ливість зменшити фіксовані витрати до 140 000 дол.США, змінні -до 15 дол. США за одиницю за рахунок дешевшої робочої сили. Розрахуйте:

а) прибуток чи втрати фірми при збуті 5000 одиниць і 12000 одиниць у випадку вітчизняного та зарубіжного виробництва;

б) точку беззбитковості у першому та другому випадках.

ЗАДАЧА

Декілька країн-експортерів цукру створили картель з метою збільшення світової ціни на цукор. Країни-члени картелю контролюють 25% світового ринку цукру. Еластичність світового попиту на цукор складає – 0,7, а еластичність поставок цукру з країн, які не входять до картелю, становить 0,4. Розрахуйте оптимальне для картелю підвищення світової ціни.

ЗАДАЧА

Уряд одержав позику від іноземних кредиторів у сумі $2 млрд. під 8% річних. Використання цієї позики для розвитку виробництва дозволяє щорічно забезпечити зростання ВНП у розмірі 500 млн.дол.США.

а)в якому розмірі зросте державний борг країни-отримувача позики?

б)коли борг може бути сплачений?

ЗАДАЧА

Німецька компанія уклала угоду на експорт до США автомобілів за ціною 10 тис. дол. США. Валютний курс становив 1$=0,8євро. Витрати виробництва на один автомобіль складали 11 тис.євро. Як зміниться прибуток експортерів у євро, якщо курс цієї грошової одиниці зросте на 20%?

ЗАДАЧА

Після відрахування всіх податків за кордоном та уСША американська компанія планує отримати дивіденди у розмірі 3 фунти стерлінгів на кожну акцію від англійської філії цієї корпорації у цьому році. Курс обміну станом на кінець року очікується 1,6 дол. США за 1 фунт стерлінгів. Американська материнська компанія володіє 10 мільйонами акцій філії. Яка поточна вартість у доларах акціонерного капіталу філії? Уявімо, що 15 % вартості акціонерного капіталу припадає на філію.

ЗАДАЧА

Країна-імпортер оподатковує ровери (200$) адвалерним митом у 10% (номінальний тариф) і окремо оподатковує 5% адвалерним митом сталь, гуму… як імпортні компоненти роверу (їх вартість -140 дол. у ціні роверу).

Завдання:

1. Написати формулу ефективного мита;

2. Розрахувати ефективне мито, яким обкладаються ровери.

ЗАДАЧА

Сталеплавильне підприємство на одному робочому місці виготовляло 6 найменувань відливок. Річний випуск литих деталей складав 6600 т, а витрати на весь річний випуск - 1 250 тис. дол. США. Після перенесення виробничого процесу в зарубіжну філію у країну видобутку залізної руди, стало виливатись 4 види деталей, річний випуск литих деталей складав 7580 т, а витрати на весь річний випуск - 1 366 тис. дол. США.

Проаналізуйте наслідки міжнародного поділу праці та міжнародної спеціалізації. Розрахуйте, як змінилась собівартість 1 т лиття у результаті впровадження міжнародної спеціалізації.

ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ

Міжнародна економічна інтеграція починається з лібералізації взаємної торгівлі товарами, включаючи створення спільного митного тарифу щодо третіх країн, доповнюється свободою міждержавного просування факторів виробництва і завершується уніфікацією макроекономічної політики і створенням наддержавних органів управління.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 396 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...