Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пожежна безпека. Економічна нестабільність різко загострила всі соціальні про­блеми, в тому числі і проблему пожежної безпеки в країні



Економічна нестабільність різко загострила всі соціальні про­блеми, в тому числі і проблему пожежної безпеки в країні. За 10 місяців 2007 р. сталося 32 тис. пожеж, прямі збитки від яких пере­вищили 23 млн грн. На пожежах загинуло 1707 чоловік. Знищено та пошкоджено близько 10 тис. будівель та споруд, понад 1000 оди­ниць автотранспортної техніки. Причинами практично всіх подій стали порушення норм і правил, невиконання Закону «Про пожеж­ну безпеку».

Державний пожежний нагляд і керівництво пожежною охоро­ною здійснюється відділами пожежної охорони УВС шляхом кон­тролю стану пожежної безпеки та розслідування випадків її пору­шення і причин виникнення пожеж.

Відповідальними за пожежну безпеку є керівники підприємств, начальники цехів, майстри та інші керівники. Вони зобов'язані організовувати пожежну охорону, виконувати протипожежні захо­ди, стежити за наявністю протипожежних засобів у цехах, майстер­нях, складах тощо. Вони повинні стежити за додержанням проти­пожежного режиму, оглядати приміщення перед початком та після закінчення роботи. Всі порушення вимог правил пожежної безпе­ки повинні бути усунені негайно.

Пожежна охорона на підприємстві може бути воєнізованою або професійною. Воєнізована охорона створюється на об'єктах з підвищеною пожежною небезпекою. Крім того, на підприємствах для посилення пожежної охорони організовуються добровільні пожежні дружини і команди, добровільні пожежні товариства і пожежно-технічні комісії з числа робітників та службовців. Зав­данням пожежної охорони є:

• пожежна профілактика;

• недопущення поширення пожеж та їх локалізація;





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 117 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...