Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Засоби пожежогасіння



! Вогнегасні засоби - речовини і матеріали, які безпосередньо вводяться у зону горіння і створюють умови для припинення горіння.

! Вогнегасна речовина -речовина або однорідна суміш, за своїми фізико-хімічними властивостями придатна до застосування в технічних засобах задля припинення горіння.

Первинні засоби пожежогасіння

! Первинний засіб пожежогасіння -технічний засіб, речовина, матеріал або їх комплекс, придатний до використовування людиною для локаліззації і (або) ліквідації пожежі на її початковій стадії.

До первинних засобів пожежогасіння належать: вогнегасники, пожежні кран-комплекти, пожежний інвентар (покривала з негорючого теплоізолювального полотна або повсті, ящики з піском, бочки з водою, пожежні відра, совкові лопати) та переносний пожежний інструмент.

Серед первинних засобів пожежогасіння найважливішу роль відіграють вогнегасники різних типів.

! Вогнегасник - технічний засіб для припинення горіння подаванням вогнегасної речовини, що міститься в його корпусі, під дією надлишкового тиску, за масою і конструктивним виконанням придатний для транспортування і застосування людиною.

Класифікація вогнегасників (методичні вказівки з ООП 064-215)

Протипожежне водопостачання





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 170 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...