Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Правова основа забезпечення пожежної безпеки



Виходячи зі складної ситуації з пожежами та масштабності їх наслідків, в Україні було вжито ряд цілеспрямованих заходів щодо створення загальнодержавної системи забезпечення пожежної безпеки. Точкою відліку цієї роботи вважають прийняття Закону України «Про пожежну безпеку», який набрав чинності з дня його оприлюднення 29 січня 1994 року.

Згідно з вищезазначеним Законом забезпечення пожежної безпеки є невід'ємною частиною державної діяльності щодо охорони життя та здоров'я людей, національного багатства і навколишнього природного середовища.

Правовою основою діяльності в галузі пожежної безпеки є Конституція, Закон України «Про пожежну безпеку» та інші закони України, постанови Верховної Ради України, укази і розпорядження Президента України, постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України, рішення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, прийняті в межах їх компетенції.

Складність та різноманітність завдань, пов'язаних із забезпеченням пожежної безпеки, з попередженням та гасінням пожеж, викликають необхідність безпосередньої участі в цьому процесі всіх державних, господарських, комерційних та громадських організацій. Залежно від призначення та функцій ці організації наділяються певними повноваженнями і є окремими елементами загальної системи забезпечення пожежної безпеки України.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 433 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...