Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розігрівання (варіння) бітумів та смол



Цей вид вогневих робіт треба здійснювати у спеціальних котлах, які заповнюються не більше ніж на 75% їх місткості. Завантажуваний у котел наповнювач має бути сухим. Щоб уникнути виливання мастики в топку та її загоряння котел встановлюється похило, так, щоб його край, розташований над топкою, був на 50-60 мм вище протилежного. Топковий отвір котла повинен бути обладнаний відкидним козирком з негорючого матеріалу.

Місце розігрівання (варіння) бітумів та смол необхідно забезпечити ящиками із сухим піском, лопатами та не менш ніж двома вогнегасниками, а також огородити валом або бортиком з негорючих матеріалів не менше 0,3 м заввишки.

У разі розміщення бітумного котла просто неба над ним необхідно встановлювати навіс із негорючих матеріалів. Котли допускається встановлювати групами. Кількість котлів в кожній групі не повинна перевищувати трьох. Між групами котлів має бути відстань не менше 9 м.

Місце розігрівання (варіння) бітумів та смол розміщується на спеціальних майданчиках на відповідних відстанях від будівель та споруд залежно від ступеня вогнестійкості останніх.

При проведенні розігрівання (варіння) забороняється:

залишати котли без нагляду;

встановлювати котли в горищних приміщеннях та на покриттях будівель;

продовжувати топлення котлів з бітумами (смолами) у разі появи витікання. У цьому випадку необхідно негайно припинити топлення, очистити котел та відремонтувати або замінити його.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 379 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...