Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Електрозварювальні роботи



Джерелами запалювання під час проведення електрозварювальних робіт можуть бути:

електрична дуга, яка здатна запалити будь-які горючі матеріали;

розігрітий метал, який варять, та залишки електродів;

іскри, що розлітаються;

нагріті до високої температури поверхні зварювального обладнання, якщо воно має несправності.

У тимчасових місцях зварювання треба застосувати механічно стійкі шлангові кабелі. Прокладати оголені чи погано ізольовані проводи, застосовувати саморобні електрозапобіжники і проводи, що не забезпечують проходження номінального зварювального струму, забороняється. З'єднування проводів слід робити тільки встановленими ПУЕ способами: обтисканням, опресуванням, зварюванням, паянням або за допомогою спеціальних затискачів. Підімкнення проводів до електродержака зварюваного виробу та зварювального апарата слід робити мідними кабельними наконечниками, скріпленими болтами з шайбами. Забороняється використовувати як зворотний провідник мережі заземлення, нульові проводи, металеві конструкції будівель, комунікацій, технологічного обладнання, внутрішні виробничі залізничні колії. При проведенні електрозварювальних робіт у пожежонебезпечних приміщеннях зворотний провід від зварюваного виробу до джерела струму має бути ізольований і за якістю ізоляції не поступатися прямому провідникові, приєднувальному до електродержака.

Зварювальні електроди повинні бути заводського виготовлення і відповідати номінальній величині зварювального струму (табл. 9.2).

Таблиця 9.2

Зварювальний струм, А                
Діаметр електрода, мм 1,5              

Залишки (недогарки) електродів слід складати у спеціальний металевий ящик, який встановлюється біля місця зварювальних робіт.

Електрозварювальна установка на весь час роботи має бути надійно заземлена, температура нагрівання її окремих частин не повинна перевищувати 75 °С.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 383 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...