Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичне заняття 4



Тема 4.2. Фотографування місця події

Питання для усного опитування та дискусії

1. Види, методи і способи судово-оперативної фотографії.

2. Види фотозйомки місця події.

3. Суть панорамного методу фотографування.

4. Вимоги до детально-масштабної зйомки.

5. Особливості фотозйомки місця події у разі виявлення на ньому трупа.

Практичне завдання

Зафіксувати обстановку умовного місця події шляхом фотографування. Орієнтовну фотозйомку виконати панорамним методом, а детально-масштабну за правилами масштабної зйомки.

Домашнє завдання

Виготовити фототаблиці місця події із зазначенням необхідних реквізитів.

Методичні вказівки

Ключові терміни та поняття: орієнтовна, оглядова, вузлова, детальна, детальна-масштабна фотозйомка. Точки і напрямок фотозйомки. Фотозйомка трупа на місці події.

З метою глибокого засвоєння навчального матеріалу при самостійному вивченні теми студенту варто особливу увагу зосередити на таких аспектах: види, методи і способи фотозйомки (відеозапису) місця події як додаткового засобу фіксації загальної картини місця події і його місцезнаходження відносно оточуючого середовища; положення і стану об’єктів, які містять на собі інформацію про подію; об’єкт, на який були спрямовані злочинні дії і його місцезнаходження та стан і ознаки, які характеризують спосіб дій злочинця; сліди руху злочинця; сліди і предмети, які мають відношення до вчиненого; інші сліди і наслідки, що мають значення для з’ясування механізму події та встановлення істини у справі.

Проведення фотозйомки повинно відповідати тактиці огляду місця події і її опису в протоколі. Зйомку загального вигляду місця події здійснювати на загально-оглядовій стадії до опису, креслень планів, виготовлення моделей, копій тощо.

Методи і засоби зйомки повинні забезпечувати повноту, всебічність і точність фіксації. Фіксація повинна здійснюватися з дотриманням послідовності зйомки. Це досягається виконанням орієнтовної, оглядової, вузлової і детальної зйомки, яка залежно від місця події і його характеру, може застосовуватися як в повному обсязі, так і за окремими видами.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 331 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...