Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичне заняття 9. Тема 6. Судова балістика і криміналістичне дослідження



Тема 6. Судова балістика і криміналістичне дослідження

холодної зброї

Тема 6.1. Поняття судової балістики, її криміналістичне значення, види вогнепальної зброї та боєприпасів

Питання для усного опитування та дискусії

1. Поняття, об’єкти і предмет судової балістики.

2. Поняття вогнепальної зброї і критерії її визначення.

3. Класифікація і будова вогнепальної зброї.

4. Види боєприпасів і їх складові елементи.

5. Виявлення, огляд, фіксація, вилучення вогнепальної зброї і боєприпасів.

6. Криміналістичне значення судової балістики в розкритті і розслідуванні злочинів.

Практичне завдання

Провести огляд конкретного екземпляру учбової вогнепальної зброї, стріляних гільз, куль і скласти фрагмент протоколу огляду.

Методичні вказівки

Ключові терміни та поняття: судова балістика, вогнепальна зброя, загальні і спеціальні критерії, класифікація, будова вогнепальної зброї, унітарний патрон, будова гільзи і кулі, правила поводження.

З метою глибокого засвоєння навчального матеріалу при самостійному вивченні теми студенту варто особливу увагу зосередити на таких аспектах: поняття судової балістики і її зв’язок з іншими галузями криміналістики, природничими і технічними науками. Засвоїти об’єкти і поняття вогнепальної зброї, загальні і спеціальні критерії, яким має відповідати предмет (пристрій), класифікацію і будову вогнепальної зброї. Будову унітарних патронів і патронів до мисливської зброї. Усвідомити, що патрони як і зброя бувають не тільки різних видів, але і різних зразків. Які бувають гільзи за видами, формою і їх будова. Кулі по конструкції і формою головної частини та способи закріплення куль в гільзах. Снаряди до мисливської зброї. Правила огляду вогнепальної зброї.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 243 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...