Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Реалізація просторової та частотної фільтрації міокардіосцинтиграфічних зображень в середовищі Matlab



В якості початкового зображення використовується сцинтиграма серця в медичному форматі DICOM. Початкове зображення зашумлюється гаусівським шумом, після чого, за допомогою прямого і оберненого перетворення Фур'є, зображення фільтрується ФНЧ і ФВЧ (фільтрами Гауса і Баттерворта), а також - усереднючим просторовим фільтром (рис.7.6-7.12). Для кількісного оцінювання результатів можна розрахувати коефіцієнти кореляції між початковим зображенням і зображеннями, отриманими після застосування різних фільтрів.

Необхідно відзначити, що після частотної фільтрації отримання якісно відфільтрованого зображення залежить від старанності вибору частоти зрізу фільтрів, а в разі застосування просторової фільтрації з використанням усереднення необхідно підібрати відповідний розмір квадратної матриці.

Рис. 7.6. Оригінал Рис. 7.7. Оригінал+ гауссівський шум

Рис. 7.8. Фільтрація ФВЧ Баттерворта Рис. 7.9. Фільтрація ФВЧ Гауса

Рис. 7.10. Фільтрація ФНЧ Баттерворта Рис.7.11. Фільтрація ФНЧ Гауса

Рис.7.12. Просторова фільтрація з усереднюючою маскою

Робоче завдання:





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 423 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...