Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Література. 1. Загальна хірургія під ред



Основна

1. Загальна хірургія під ред. С.І. Жученка, М.Д.Желіби, С.Д.Хіміча.-1999р

2. Черенько М.І., Ваврик Ж.М.- Загальна хірургія з анестезіологією, основами

реаніматології та догляду за хворими.-К.-Здоров¢я.-1999.-616с.

3. Стручков В.І. - Загальна хірургія. - М. - 1984р.

4. Скрипниченко Д.Ф. Гострі гнійні захворювання кисті. - К.- 1989р.

5. Лекції по загальній хірургії.

Додаткова

1. Войно-Ясенецький В.Ф.- Нариси гнійної хірургії. Л.- 1956р.

2. Стоян -ІІопкіров. – Гнійно-септична хірургія. - Софія. - 1974р.

3. Літман І. - Оперативна хірургія. - Будапешт. - 1984р.

МЕТОДИЧНА ВКАЗІВКА № 13

до практичного заняття на тему:

“ Гострі гнійні захворювання м’яких тканин:

мастит, бешиха, лімфаденіт, лімфангоїт, парапроктит ”

Актуальність теми: необхідність вивчення даної теми диктується значним відсотком хворих з нагнійними захворюваннями шкіри і підшкірної жирової клітко­вини. При даній патології нерідко спостерігаються стійкі порушення функції органів, що приводить до тимчасової і тривалої непрацездатності хворого. Зростаюча антибіотикорезистентність мікроорганізмів породила значні труднощі в лікуванні хворих з гнійною хірургічною інфекцією взагалі, і з нагнійними захворюваннями шкіри зокрема. Знання етіології і патогенезу гнійних захворювань шкіри і підшкірної клітковини, правильна і своєчасна діагностика нагнійних захворювань шкіри, вибір методу хірургічного лікування і раціональ­ної терапії в значній мірі дозволяє покращити результати лікування.

Навчальні цілі:

Знати: найбільш типові локалізації нагнійних захворювань шкіри і підшкірної жирової клітковини. Розглянути особливості лікування і перебігу гнійників різних локалізацій. Знати методи консервативного і оперативного лікування нагнійних захворювань шкіри і підшкірної жирової клітковини.

Вміти: Оволодіти методикою обстеження хворих із різними формами нагнійних запальних процесів шкіри і підшкірної жирової клітковини. Призначити додаткові методи обстеження для встановленого нагнійного процесу. Призначити лікування хворому з лімфангітом. Проводити перев’язки після оперативного лікування з врахуванням фазності раневого процесу.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 254 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...