Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Література. 1. Стручков В.І. Загальна хірургія



Основна

1. Стручков В.І. Загальна хірургія. М., 1983, т.9. с.325-345.

2. Черенько М.П., Ваврик Ж.М. Загальна хірургія з анестезіологією, основами реаніматології та доглядом за хворими. Київ. Здоров’я. 1999. –616с.

3. Матеріали лекції.

Додаткова

1. Арьев Т.Я. Опіки і відмороження. М., А., 1971, 147с.

МЕТОДИЧНА ВКАЗІВКА № 7

до практичного заняття на тему:

“ Відмороження. Електротравма ”

Актуальність теми: географічне розміщення нашої країни таке, що більшість населення в зимовий час проживає при умовах низької температури. Тому вплив холоду на організм людини є важливою медико-біологічною проблемою. Лікар загального профілю повинен правильно поставити попередній діагноз, надати першу допомогу і вирішити питання про спеціалізоване лікування потерпілих від холодової травми. Особливе значення має поведінка кожного, хто є поряд із потерпілим від електротравми. Завданням кожного медика в цій ситуації бути готовим до проведення реанімаційних заходів і подальшого супроводження потерпілого до лікувального закладу, де він отримає хірургічну допомогу.

Навчальні цілі:

Знати: клініку та лікування наслідків впливу холодового фактору на організм; особливості впливу електротравми на організм людини: клініка, лікування, надання першої допомоги.

Вміти: Надати першу допомогу при відмороженні та замерзанні. Провести місцеве та загальне лікування холодової травми. Надати першу допомогу при електротравмі. Проводити місцеве лікування опіків, викликаних електричним струмом.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 175 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...