Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Література. 1. Стручков В.И. Общая хирургия



Основна

1. Стручков В.И. Общая хирургия. М., 1985.

  1. Каплан В.И. Руководство по травматологии для мединститутов. М., 1984.
  2. Черенько М.П., Ваврик Ж.М. Загальна хірургія з анестезіологією, основами реаніматології та доглядом за хворими. Київ. – Здоров’я. – 1999. –с.616.
  3. Юмашов В.Т. Травматология. М., 1982.
  4. Матеріали лекцій.

Додаткова

1. Трубников В.И. Руководство по травматологии. М., 1985.

  1. Чаплин В.Д. Руководство по травматологии и ортопедии в 2-х томах.

МЕТОДИЧНА ВКАЗІВКА № 6

до практичного заняття на тему:

“Опіки. Опікова хвороба”

Актуальність теми: опікова травма і опікова хвороба, що виникає після неї, характеризується великим діапазоном порушень функцій внутрішніх органів, набуваючи характеру тотальної патології організму. Це зумовлено складністю громіздкістю лікування опіків, що в свою чергу зумовлює необхідність прийняття участі в процесі лікування лікарів найрізноманітніших спеціальностей, застосування широкого арсеналу медикаментозних засобів лікування, використання багатьох специфічних засобів і методів діагностики і обстеження хворих, застосування особливих хірургічних інструментів і оперативних втручань. Перераховані фактори і обставини вимагають єдності поглядів на цей вид патології, як з точки зору клініки так і з точки зору організації лікування обпечених. Знання прийнятих в наш час основних методів і принципів діагностики, надання медичної допомоги і лікування хворих з термічною травмою є дуже актуальним для кожного лікаря незалежно від того, спеціалістом якої галузі він є.

Навчальні цілі:

Знати: поняття про “опік”, класифікацію опіків, “опікову хворобу”, патогенетичні механізми місцевих і загальних змін при опіках і опіковій хворобі, місцеве лікування опіків та загальне опікової хвороби.

Вміти: Визначити площу опіку та глибину ураження. Прогнозувати опіки. Надати першу долікарську допомогу при різного виду опіках. Визначати загальну схему лікування опікової хвороби. Провести перев’язку опікової рани.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 238 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...