Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Батальйонний продовольчий пункт розгортається, як правило, за бойовим порядком батальйону на віддаленні до 3 км



Не можна розгортати продовольчі пункти поблизу об’єктів вірогідного повітряного нападу противника (фабричних і заводських будинків, залізничних станцій, населених пунктів та ін.) болотних ділянок, шляхів підвозу і т.п.

Для розміщення елементів продовольчого пункту з кухнями причіпними на місцевості потрібна площадка розміром приблизно 80 × 100 м.

Кухні розміщуються розосереджено, на відстані не ближче 30 м одна від другої. На відстані не менш ніж 10 м від кухонь розміщуються машини, що їх буксирують. В 15 м від кухонь обладнується місце для чищення картоплі і овочів, у 50 м – яма для відходів і залишків їжі, у 20-25 м – місце для миття казанків, на відстані не менш 75 м обладнується туалет.

Для приготування їжі і прийому її офіцерським складом біля кухонь розгортається намет з плитою ПП-40.

В окремих випадках для рядового і сержантського складу також можуть обладнуватися місця для прийому їжі (тимчасові столи з матеріалів, які були під рукою і другі варіанти). Для укриття особового складу БПП відриваються щілини і шанцики для стрільби.

Для того, щоб укрити автомобілі і кухні причіпні, можуть обладнуватися інженерні споруди котловинного типу. Вони повинні мати пологі апарелі для в’їзду і виїзду кухонь.

У стінках котловану робляться ніші для укладки продуктів і інвентарю. Для запобігання сповзання землі стінки котловану робляться із невеликим ухилом (15-20о) і укріплюються матеріалами, які є під рукою (дошки або жерді).

При розгортанні продовольчого пункту з кухнями автомобільними чи переносними обладнуються ті ж елементи, що і з кухнями причіпними.

Об’єм земельних робіт для укриття кухонь причіпних складає приблизно 70 м3 при працьоємності 180 чол./год., а кухні автомобільної – 100 м3 та 200 чол./год.

Усі елементи продовольчого пункту позначуються покажчиками. В обороні гаряча їжі готується три рази на день переважно із свіжих продуктів (овочів).

Кухні з приготовленою їжею по вказівкам командира батальйону подаються (підвозять) на ротні пункти видачі їжі, котрі призначаються командирами рот у найближчих до бойових порядків своїх підрозділів укриттях. Їжа роздається у термоса роздавальниками.

Якщо обстановка дозволяє максимально наблизити роздавальний пункт до переднього краю, тоді при наявності скритних підходів від взводних опорних пунктів їжа також може видаватися безпосередньо у казанки.

Якість продуктів, які використовуються для приготування їжі, а також якість готової їжі, повинен перевірити фельдшер батальйону. Він також виконує постійний контроль за санітарним станом кухонь, обладнання і приладдя, за виконанням кухарями санітарно-гігієнічних і кулінарних правил приготування їжі. Видача особовому складу перевіреної фельдшером готової їжі проводиться з дозволу командира або начальника штабу.

Підрозділи 2-го ешелону можуть отримувати їжу безпосередньо на БПП у казанки.

Хліб (сухарі) і цукор як у наступі, так і в обороні видаються особовому складу на день. Ці продукти, а також продукти для проміжного харчування доставляються разом із гарячою їжею і передаються підносчикам від взводів.

Тютюнові вироби і додаткові пайки офіцерам можуть видаватися на декілька днів вперед.

За рівномірністю і правильністю роздачі їжі безпосередньо у підрозділах, дотримуванням при цьому порядку і дисципліни, використанням продуктів проміжного харчування зобов’язані слідкувати командири, старшини рот (підрозділів) і командири взводів.

Виконання особовим складом правил особистої гігієни, якість продуктів, готової їжі і питної води, які поступають до взводів, перевіряють санітарні інструктори рот.

Після прийому їжі, підносчики повертають вільні термоси і кухні відбувають до місця розміщення БПП. Особовий склад господарчого відділення взводу забезпечення після видачі їжі миє інвентар і казани кухонь та заливає їх водою. Підготовляють ті продукти які, згідно з розкладкою, будуть використані для приготування їжі до наступної її видачі особовому складу.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1379 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...