Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

При здійсненні денного маршу



Перший прийом гарячої їжі планується, як було вже сказано вище, за 1-1,5 години до виходу. При цьому видається гаряча страва, як правило, із свіжих продуктів і чай. Обід організовується в другій половині денного переходу коли є двохгодинний привал для відпочинку і прийому їжі. Враховуючи обмежений час привалу, для прискорення приготування їжі, кип’ятіння води проводиться в русі і польові кухні повинні прибути в район відпочинку, маючи в котлах кип’ячену воду.

Мінімальний час, необхідній для приготування гарячої їжі із консервованих продуктів і харчових концентратів, при наявності в казанах окропу, складає 50-55 хвилин у тому числі:

підготовка кухонь до роботи – 15 хвилин;

підготовка харчових концентратів, круп, що швидко розварюються до теплової обробки – 10 хвилин;

закладка підготовлених продуктів у казан і доведення до кипіння – 10-15 хвилин;

закладка м’ясних консервів, жиру, варка до готовності – 15 хвилин.

В районах відпочинку війська сходять з дороги і розміщуються в призначених межах побатальйонно. Видача їжі особовому складу проводиться, як правило, у казанки, а в окремих випадках, коли колони розтягнулися – в термоси.

Якщо по умовам бойової обстановки протяжність двохгодинного привалу скорочується, то гаряча їжа може видаватися два рази на день – до початку маршу і по прибутті у район зосередження. Проміжки між прийомами їжі стають непомірно великими. Таким чином, частина продуктів денної норми у виді м’ясо-рослинних консервів чи інших продуктів видається на руки у вигляді проміжного харчування на одному з привалів у другій половині переходу. Також особовому складу видається чай. Вечеря видається в районі вечірнього відпочинку через 1-1,5 години після прибуття. Вона включає одну-дві гарячих страви і чай.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 324 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...