Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття та терміни. Декларація– офіційна заява чи нормативний документ, що містить основні принципи зовнішньої та внутрішньої політики держави



Декларація – офіційна заява чи нормативний документ, що містить основні принципи зовнішньої та внутрішньої політики держави, основи діяльності міжнародних організацій або висвітлює їх ставлення до якогось питання.

Діаспора – частина народу, що проживає поза територією країни свого походження, своєї історичної Батьківщини.

Тіньова економіка – законна за своєю суттю економічна діяльність господарських суб’єктів, що потребує реєстрації, але не відображається в офіційній звітності; зазвичай призводить до зниження відрахувань до бюджету та позабюджетних фондів.

Національні меншини – групи громадян, що не є титульною нацією, але виявляють почуття національного самоусвідомлення та спільності між собою.

Мажоритарна виборча система – виборча система, в основу якої покладено принцип більшості під час підрахування результатів голосування. Обраним вважається кандидат, що набрав більшість голосів виборців.

Пропорційна виборча система – система, згідно з якою депутатські мандати розподіляються між списками кандидатів пропорційно до кількості голосів, отриманих кожним з цих списків.

Приватизація – процес перетворення будь-якої власності (державної, колективної) у приватну; передача частини державної власності в будь-яку іншу недержавну власність; трансформація державних підприємств та організацій в акціонерні, колективні, кооперативні тощо.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 218 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...