Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вуглеводні та сполуки, що вміщують атоми Оксигену



Органічна хімія має виключно важливе наукове і практичне значення. Об'єктом її досліджень є величезна кількість сполук синтетичного та природного походження.

Природні органічні речовини та їх перетворення лежать в основі багатьох важливих явищ життя. Тому органічна хімія є хімічним фундаментом біологічної хімії і молекулярної біології - наук, що вивчають процеси, які відбуваються в клітинах організмів на молекулярному рівні. Дослідження в цій області дозволяють глибше зрозуміти суть явищ живої природи.

Безліч синтетичних органічних сполук виробляється промисловістю для використання в самих різних галузях людської діяльності. Це - нафтопродукти, пальне для різних двигунів, полімерні матеріали (каучуки, пластмаси, волокна, плівки, лаки, клеї тощо), поверхнево-активні речовини, барвники, засоби захисту рослин, лікарські препарати, смакові та ароматичні речовини тощо. Без знання основ органічної хімії сучасна людина не здатна екологічно грамотно використовувати всі ці продукти цивілізації.

Органічна хімія – це наука, що займається вивченням органічних речовин. Інакше її можна назвати як хімію сполук Карбону, тому що в сучасній науці органічними речовинами називають такі сполуки або речовини, до складу яких входить елемент Карбон.

Джерелом органічних сполук є тваринні та рослинні організми.

Так, з нафти та природних газів добувають різні вуглеводні, з рослин добувають клітковину та духмяні речовини, з кам’яного вугілля та сланців – ароматичні вуглеводні, феноли тощо. З тваринних організмів добувають жири, білки, лікарські речовини тощо.

У природі органічні речовини, як правило, перебувають у суміші з іншими речовинами. Щоб використати речовину з тою чи іншою метою треба знати її властивості. Сталі властивості має тільки чиста речовина. Суміші ж речовин, у яких немає сталого складу, мають змінні властивості, і тому їх не можна використовувати.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 409 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...