Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема Міжнародні валютно-фінансові відносини



Сутність та основні тенденції розвитку світових валютних (грошових) відносин. Національні та світові гроші як матеріальні носії національної та інтернаціональної вартості товарів. Конвертованість національних валют Валютний курс. Фіксований та плаваючий курси.Платіжний баланс країни.

Світова валютна система як форма організації валютних відносин та основні етапи її розвитку: системи золотого, золотовалютного (доларового та паперово-валютного стандартів). Бреттон-Вудська валютна система та основні принципи її функціонування. Ямайська валютна система Європейська валютна система. Демонетизація золота.

Валютний ринок та його основні економічні суб'єкти.Котирування валют. Валютні операції. Біржова торгівля валютою. Валютне регулювання Міжнародні кредитні відносини. Види кредитів та порядок їх надання Міжнародний валютний фонд Світовий банк та інші міжнародні організації.

Тема 28. Інтеграція України в світогосподарські зв'язки

Об’єктивні основи зовнішньоекономічних зв’язків України.

Основні напрями, форми і суб’єкти зовнішньоекономічних відносин України. Роль економічної реформи в інтеграції України у світову економічну систему.

Сучасні проблеми включення України в світо господарські зв'язки.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 250 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...