Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зміст статей власного капіталу



№ п/п Стаття власного капіталу Код рядка в балансі Зміст
  Статутний капітал   Зафіксована в установчих документах загальна вартість активів, які є внеском власників (учасників) до капіталу підприємства. Підприємства, для яких не передбачена фіксована сума статутного капіталу, відображають у цій статті суму фактичного внеску власників до статутного капіталу підприємства.
  Пайовий капітал   Сума пайових внесків членів спілок та інших підприємств, що передбачена установчими документами
  Додатково вкладений капітал   Акціонерні товариства показують суму, на яку вартість реалізації випущених акцій перевищує їхню номінальну вартість. Інші підприємства відображають у цій статті суму капіталу, який вкладено засновниками понад статутний капітал.
  Інший додатковий капітал   Сума дооцінки необоротних активів, вартість необоротних активів, безкоштовно отриманих підприємством від інших юридичних або фізичних осіб, та інші види додаткового капіталу.
№ п/п Стаття власного капіталу Код рядка в балансі Зміст
  Резервний капітал   Сума резервів, створених, відповідно до чинного законодавства або установчих документів, за рахунок нерозподіленого прибутку підприємства
  Нерозподілений прибуток   Прибуток, реінвестований у підприємство

Крім цих основних складових елементів власного капіталу П(С)БО 2 визначає також коригуючи показники, які відображають рух власного капіталу у процесі його формування та управління.

До коригуючих показників власного капіталу відносяться:

- Неоплачений капітал - заборгованість власників (учасників) по внесках до статутного капіталу.

- Вилучений капітал - фактична собівартість акцій власної емісії або часток, викуплених товариством у його учасників.

- Непокритий збиток.

Власний капітал відображається в балансі одночасно з відображенням активів або зобов’язань, які призводять до його зміни.

Сума власного капіталу, відображена у фінансовій звітності, показує лише облікову, а не ринкову вартість прав власників підприємства, оскільки цілком залежить від застосованих методів оцінки активів та зобов’язань підприємства. Оцінка елементів капіталу повинна дорівнювати оцінці тих активів, з якими вони пов’язані. Це базове правило оцінки елементів капіталу модифікується по окремих позиціях капіталу (табл. 10.2).

Таблиця 10.2





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 325 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...