Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Документальне оформлення руху нематеріальних активів



До документів, якими оформлюється рух нематеріальних активів належать правовстановлюючі та первинні. Правовстановлюючі – це документи, які закріплюють право щодо використання та розпорядження нематеріальними активами (договори).

Договори щодо розпоряджання майновими правами інтелектуальної власності – це група договорів у сфері інтелектуальної власності, спрямованих на набуття, зміну або припинення майнових прав на об‘єкти інтелектуальної власності.

Розпоряджання майновими правами інтелектуальної власності, у тому числі авторськими правами на твір, здійснюють на підставі таких договорів:

- ліцензії на використання об'єкта права інтелектуальної власності;

- ліцензійного договору;

- договору про створення за замовленням і використання об'єкта права інтелектуальної власності;

- договору про передання виключних майнових прав інтелектуальної власності;

- іншого договору щодо розпоряджання майновими правами інтелектуальної власності (табл. 6.4).

Ліцензія – дозвіл на використання об‘єкта інтелектуальної власності, що надається на підставі договору. Відповідно до ліцензії на використання об'єкта права інтелектуальної власності особа, яка має виключне право дозволяти використання об'єкта права інтелектуальної власності (ліцензіар), може надати іншій особі (ліцензіату) письмове повноваження, яке надає їй право на використання цього об'єкта в певній обмеженій сфері.

Таблиця 6.4.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 452 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...