Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Отримання запасів за договорами міни



На практиці можуть мати місце випадки обміну (бартеру) виробничими запасами.З метою обміну виробничі запаси поділяють на подібні й неподібні.

Подібними активами відповідно до П(С)БО 7 «Основні засоби» є активи, які подібні за своїм призначенням і мають однакову справедливу вартість. Договором може бути встановлена доплата за запаси більшої вартості на запаси меншої вартості.

При обміні подібними запасами дохід не визнається, а тому і не визначається фінансовий результат, а отже субрахунки 702 і 902 не використовуються.

При здійсненні операцій обміну подібними активами підприємство обмінює запаси, що мають певне функціональне призначення й певну справедливу вартість, на запаси іншого підприємства, що мають таке саме функціональне призначення й таку саму справедливу вартість. При цьому справедлива вартість отриманих запасів повинна дорівнювати справедливій вартості переданих запасів.

Справедлива вартість активу, що обмінюється, може не збігатися з його первісною (балансовою) вартістю. Таким чином, первісною вартістю запасів, отриманих у результаті обміну на подібні, виступає:

- або балансова вартість переданих запасів (якщо вона менша або дорівнює справедливій вартості);

- або справедлива вартість (якщо балансова вартість переданих запасів перевищує їхню справедливу вартість).

Розглянемо порядок відображення операцій з обміну виробничими запасами на умовному прикладі.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 424 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...