Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Взаємозв'язок рахунків, що виникає в результаті відображення за них господарських операцій подвійним записом називається кореспонденцією рахунків,а самі рахунки- кореспондуючими



65. Значення (номер) рахунку, який дебетується і значення (номер) рахунку, який кредитується, а також сума господарської операції називається бухгалтерською проводкою.

66. Проста бухгалтерська проводка -коли один рахунок дебетується, а інший на цю ж суму кредитується.

67. Складна бухгалтерська проводка коли кілька рахунків дебетуються а на загальну суму по дебету кредитується один рахунок, або навпаки, коли кілька рахунків кредитуються, а на загальну суму по кредиту дебетується один рахунок.

68. Складна бухгалтерська проводка не порушує правила подвійного запису, так як кожну складну проводку можна розписати на кілька простих

69. Умовна бухгалтерська проводка використовується для перенесення та уточнення показників без здійснення господарських операцій. Вони використовуються переважно для відображення витрат і доходів та перенесення їх на фінансові результати.

70. Реальна бухгалтерська проводка відображає операції, які фактично відбулися у реальному житті в ході здійснення господарської діяльності та зафіксовані в документах.

71. Подвійний запис - спосіб відображення операцій на кореспондуючих рахунках при якому кожна операція записується по дебету одного і кредиту іншого рахунку в одній і тій же сумі.

72. Повторна таксировка - перерахунок натуральних вимірників у грошові.

73. Метод пунктирування - співставлення даних у первинних документах із записами у бухгалтерському обліку, при цьому звірені суми позначаються галочкою «V».

74. Контирування (контировка)— проставлення на первинних документах бухгалтерської кореспонденції.

75. Виявлені помилки виправляй наступними способами:

76. Коректурний спосіб виправлення помилок застосовують, коли помилка виникла у первинному документі і її виправлення не вплинуло на бухгалтерські записи.

77. Метод червоного сторно використовують, коли помилка відбулася у бік збільшення суми, щоб провести виправлення записують на суму різниці раніше наведену кореспонденцію, вказавши цю різницю червоного пастою або чорнилом, олівцем, або взявши це число у рамку. Це означає від'ємне число.

78. Метод додаткових проводок використовується, якщо помилка допущена у бік зменшення суми, при цьому на суму різниці наводять додаткову проводку.

79. Оборотна відомість - спосіб узагальнення оборотів і залишків за звітний період, а також спосіб зв'язку між балансом та рахунками.

80. Документ -письмове свідчення про здійснення господарських операцій.

81. Документація – спосіб оформлення господарських операцій відповідними документами.

82. Реквізити – показники, які відображають сутність господарської операції.

83. Основні реквізити – це ті, які є у кожному документі.

84. Додаткові реквізити – притаманні окремим документам.

85. Уніфікація документів це розробка єдиних форм документів для оформлення однотипних господарських операцій.

86. Стандартизація встановлення бланків для однотипних документів, однакового розміру і форми із завчасним визначенням розміщення реквізитів.

87. Документообіг – рух документів від їх створення до передачі в архів.

88. Облікові реєстри носії інформації спеціального формату і будови, призначені для реєстрації, групування та узагальнення господарських операцій, оформлених відповідними первинними документами.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 489 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...