Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливістю бухгалтерського балансу є рівновага активу і пасиву балансу, тобто по активу і пасиву підсумки повинні бути рівними, вони називаються валютою балансу



35. Модифікації - операції, які викликають зміни і активі, і в пасиві балансу, змінюючи
валюту балансу.

36. Пермутації - операції, які викликають зміни тільки в активі, або тільки в пасиві балансу,
при цьому не змінюючи валюту балансу.

37. Рахунки бухгалтерського обліку - це спосіб групування господарських операцій за економічно-однорідними ознаками з метою систематичного контролю за наявністю і змінами засобів господарської діяльності і джерел їх утворення.

38. Бухгалтерський рахунок - це таблиця, ліва сторона якої має назву Дебет (нам винні), а права сторона має назву Кредит (він вірить). На кожний вид однорідних об'єктів відкривається рахунок. Кожний рахунок має символ, який позначається номером і назвою.

39. Відкрити рахунок - вписати в нього початковий залишок який називають сальдо, на початок цей залишок береться із відповідної статті балансу, яка відповідає конкретному рахунку. При цьому сальдо на рахунку записують з тієї сторони, в якій даний об'єкт відображається в балансі. Тобто в рахунок, який призначені для обліку засобів підприємства (статті активу балансу), сальдо записують з лівої сторони в Дебеті. А в рахунках, які відображають джерела утворення господарських засобів (статті пасиву балансу), — з правої сторони в Кредиті.

40. Сальдо - це різниця між підсумками записів по Дебету і Кредиту з урахуванням початкового сальдо(залишку).

41. Оборот - це підсумок по Дебету і Кредиту рахунку окремо без включення до них початкового сальдо. Підсумок по Дебету має назву дебетового обороту, підсумок по Кредиту – кредитового обороту.

42. В активних рахунках надходження засобів підприємства відображається по дебету, а вибуття по кредиту. Сальдо на активному рахунку буде у дебеті.

43. В пасивних рахунках збільшення джерел утворення засобів відображення по кредиту, а зменшення — по дебету. Сальдо на пасивних рахунках завжди буде у кредиті.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 185 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...