Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Будь-яка діяльність пов’язана з виробництвом, розподілом, споживанням матеріальних не матеріальних цінностей, наданням та використанням послуг називається господарською діяльністю



2. Процес заготівлі полягає в закупівлі матеріалів, сировини, необхідної для виготовлення продукції та надання послуг.

3. Процес виробництва полягає у виготовленні продукції, або наданні послуг.

4. Процес реалізації полягає у продажі виготовленої продукції, або послуг.

5. Господарський облік – це облік господарської діяльності підприємства, суспільства, що містить виробництво, реалізацію та розподіл матеріальних благ, необхідних для задоволення різних потреб людини.

6. Бухгалтерський облік – обов’язковий вид обліку, який ведеться підприємством, всі інші види обліку базуються на бух. обліку. Це система суцільного, безпосереднього контролю за господарськими процесами на підприємстві, яка забезпечує зібрання, вимірювання, обробку та передачу інформації про результати діяльності підприємства, як зовнішнім так і внутрішнім користувачам. Являється суворо документованим, кожна операція відображена в документі, оформляється належним чином.

7. Оперативний облік – використовується для спостереження і контролю за окремими операціями і процесами з метою керівництва ними в міру їх здійснення. Він надає інформацію для внутрішнього управління діяльністю підприємства.

8. Статистичний облік – це планомірне збирання та вивчення масових кількісних та якісних явищ та закономірностей загального розвитку, за конкретних умов місця і часу, базується на даних бухгалтерського обліку.

9. Фінансовий облік – це облік, що формує реальну картину фінансового становища підприємства, порядок ведення фінансового обліку суворо регламентований спеціальними положеннями, правилами, стандартами. Національний стандарт бухгалтерського обліку (П(С)БО), які діють з 1 січня 2000 року в Україні, що максимально наблизили бухгалтерський облік до фінансового.

10. Податковий облік – використовується для визначення суми податків, які перераховуються до бюджету держави підприємствами. Як правило податковий облік складає частину бухгалтерського обліку.

11. Облікові вимірники – це одиниці вимірювання, які застосовуються підприємством для узагальнення господарських операцій за кількісними і вартісними показниками у державі, фінансовій і статистичній звітності.

12. Натуральний вимірник – дає змогу отримати інформацію про господарські засоби і процеси у їх натуральному вираженні (кг., л., шт.). Застосовуються тільки для виміру однорідних об’єктів.

13. Умовно-натуральні вимірники – застосовуються для обліку різних за характером, але одного спрямування робіт.

14. Трудові вимірники – використовуються для визначення кількості затраченої праці, визначаються в одиницях робочого часу.

15. Грошові (вартісні) – основний вимірник бухгалтерського обліку, застосовується для узагальнення відображення наявності та руху засобів підприємства, джерел формування засобів підприємства та господарських процесів в єдиному грошовому вираженні – гривні.

16. Принципи (від лат.principum – начало, основа) бухгалтерського обліку – це основні засади, на яких здійснюється його функції.

17. Предметом бухгалтерського обліку є господарські процеси, що відображаються в процесі виробництва продукції, витрати та результати господарської діяльності підприємства.

18. Об'єктом бухгалтерського обліку є засоби підприємства (будівлі, устаткування, матеріальні ресурси, грошові кошти та ін.) та джерела їх утворення (прибуток підприємства, позикові кошти та вклади).

19. Капітал (засоби підприємства) - це сукупність матеріальних ресурсів і коштів, необхідних для здійснення господарської діяльності.засновників).

20. Основне балансове рівняння представляє собою: А=ВК+3, де

21. А – активи;

22. ВК- власний капітал;

23. З - зобов'язання.

24. Метод бухгалтерського обліку - це сукупність засобів та прийомів за допомогою яких господарська діяльність підприємства відображається в обліку.

25. Економічне визначення балансу:

26. Бухгалтерський баланс - це спосіб економічного групування і узагальненого відображення у грошових одиницях стану господарських засобів та джерел їх утворення.

Якщо співставити таблиці класифікації засобів підприємства та джерел їх утворення у бухгалтерському балансі, та побачити, що вони тотожні. Тобто, в основі побудови балансу полягає принцип відображення засобів підприємства з однієї сторони, та джерел їх утворення - з іншої. Якщо групувати ресурси підприємства за складом та розміщенням, та за джерелами творення в одну двосторонню таблицю, то підсумки лівої частини таблиці, будуть рівні підсумкам у правій частині таблиці.

27. Бухгалтерське визначення балансу:

28. Бухгалтерський баланс - це двостороння таблиця, ліва частина якої призначена для відображення засобів підприємства, а права - для джерел їх утворення.

29. Фінансове визначення балансу.

30. Бухгалтерський баланс - це звіт про фінансовий стан, що відображає активи підприємства, його власний капітал та обов'язки на певну дату.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 411 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...