Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Резюме: реквізити, вимоги до укладання



Для участі у конкурсі на заміщення вакантної посади укладають резюме, документ, у якому особа подає короткі відомості про навчання, трудову діяльність професійні навички й якості у спеціально встановленому порядку.

Резюме належить до документів із низьким рівнем стандартизації, тому щодо розташування його реквізитів немає суворих правил.

Основні реквізити:

1. Назва виду документа.

2. Прізвище, ім’я та по батькові особи.

3. Мета складання резюме.

4. Дата і місце народження (відповідно до записів у паспорті).

5. Контактні адреса та телефон.

6. Дані про освіту: вищі, середні спеціальні, професійно-технічні заклади освіти, курсова підготовка тощо (заповнюється у зворотному хронологічному порядку).

7. Науковий ступінь.

8. Досвід роботи (за спеціальністю, на яку претендує кандидат, зазначається окремо) - заповнюється у зворотному хронологічному порядку.

9. Додаткові відомості (знання іноземних мов, володіння навичками роботи з різними комп’ютерними програмами, права водія, наявність друкованих праць, індивідуальні позитивні якості, працездатність, володіння суміжними спеціальностями, сімейний стан тощо).

10. Дата.

11. Підпис.

Вимоги до укладання резюме:

1. По-перше, розпочніть складання резюме із зазначення ваших координат. Слід вказати адресу, поштову скриньку, e-mail, але обов’язково треба вказати контактний телефон, оскільки, якщо зв'язок з Вами вимагатиме додаткових втрат часу, Вас можуть не включити до списку претендентів.

2. По-друге, Ви маєте чітко сформулювати мету працевлаштування, тобто вказати посаду, на яку претендуєте, графік роботи, район розташування тощо.

3. По-третє, намагайтеся вживати більше фахових слів, професійних термінів, іменників, що є назвами посад, оскільки у деяких компаніях поширений комп’ютерний відбір кандидатів на посаду і спеціальна програма звертає увагу саме на такі мовні елементи.

4. По-четверте, якщо Ви випускник і не маєте досвіду, вкажіть місце і час проходження навчальної та виробничої практики і що вона Вам дала як майбутньому спеціалісту.

5. По-п’яте, розділ про досвід роботи варто оформити блоками, вказавши в кожному з них: з якого по який рік працювали, на якій посаді, назву організації, сферу її діяльності, функціональні обов’язки.

6. Вказуючи назву фірми, обов’язково вкажіть всі напрямки діяльності, в яких працювали.

7. Якщо на попередній посаді принесли користь фірмі або маєте якісь досягнення, обов’язково напишіть про це.

8. Резюме має бути лаконічним, оформленим на одному аркуші, читабельним, може містити фото (якщо це спеціально передбачено).

9. Намагайтеся звести до мінімуму займенники «я», «ми», натомість використовуйте на початку речень активні дієслова «організував, створив, розробив, спроектував тощо».

4.4. Основні реквізити характеристики:

На прохання працівника або письмовий запит іншої установи для подання до цієї установи адміністрація видає документ щодо особового складу, який отримав назву характеристика. Це документ, в якому в офіційній формі подається оцінка ділових та моральних якостей працівника як члена колективу за підписами представників адміністрації. Характеристику пишуть або друкують у двох примірниках, один з яких видають особі, а другий (копію) підшивають до особової справи. Текст викладають від третьої особи.

Основні реквізити:

1. Назва виду документа.

2. Заголовок (прізвище, ім’я, по батькові особи, якій видається характеристика; рік або повна дата народження, посада, якщо потрібно – місце проживання).

3. Текст, що містить відомості про трудову діяльність працівника або учня (студента), з якого часу працює (навчається) у цій установі, на якій посаді; ставлення до виконання службових обов’язків та трудової дисципліни; рівень професійної майстерності, авторитет у колективі, найбільш значущі досягнення, заохочення та покарання.

4. Інформація про моральні якості працівника.

5. Дата складання.

6. Підпис відповідальної особи.

7. Гербова печатка організації, що видала характеристику.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 13334 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...