Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ІІІ. Проведення установчої конференції



1. У встановлений час оголошуєте засідання Установчої конференції студентського самоврядування відкритим і легітимним, оскільки на засіданні присутня кількість студентів (представників академічних груп), що дає можливість а законних підставах приймати всі рішення від імені всіх студентів ВНЗ, в тому числі і рішення, передбачені Порядком денним.

Після цього бажано, щоб виступив найдосвідченіший у питаннях студентського самоврядування студент, який розказав би про історію виникнення та перспективи розвитку студентського самоврядування в Україні, його діяльність, функції, позитивний вплив на формування у студентів навичок майбутнього організатора і керівника тощо.

2. Після виступу потрібно провести вибори головуючого на засіданні. Але студенти повинні чітко розуміти що вибори головуючого на засіданні ще не є виборами Голови студентського самоврядування.

На будь-якому засіданні обирається головуючий, який керує цим засіданням: виносить питання на голосування, підводить підсумки, оголошує результати тощо. Зрозуміло, що головуючим на засіданні краще обирати особу, яка вже знає як вести засідання, як ставити питання на голосування, вміє доносити і розкривати інформацію тощо.

Для обрання головуючого будь-яка особа (член Ініціативної групи, представник академічної групи) пропонує обрати таку-то особу (наприклад, Вас) головуючим на засіданні Установчої конференції. Проходить голосування.

3. Так само проходять вибори секретаря Установчої конференції. Секретар повинен вести Протокол засідання Установчої конференції студентського самоврядування, який підписується ним і головуючим після її закриття.

4. Наступним кроком є вибори лічильної комісії, функціями якої є рахування голосів представників академічних груп по кожному з питань, яке виноситься на голосування. До складу лічильної комісії обираються три особи (бажано студенти різних факультетів).

5. Головуючий оголошує Порядок денний Установчої конференції, визначений у відповідному Оголошенні про проведення Установчої конференції. Якщо до проведення засідання Установчої конференції студентами, представниками академічних груп чи адміністрацією (керівництвом) ВНЗ було запропоновано розглянути і інші питання, окрім запланованих, то головуючий виносить їх на голосування. Якщо по цих питаннях приймається позитивне рішення, воно вноситься до Порядку денного, якщо негативне - питання не розглядається.

6. Винесення на голосування рішення Установчої конференції про утворення студентського самоврядування у ВНЗ. Голосування.

7. Розповідь компетентної особи (голови чи члена Ініціативної групи) про структуру, повноваження та порядок обрання Голови та виконавчих органів студентського самоврядування. Обговорення питань щодо принципів обрання та кількості членів виконавчих органів. Внесення пропозицій від представників. Обговорення цих питань тощо.

Якщо були висловлені пропозиції, які не співпадають з положеннями Проекту Положення про студентське самоврядування, по кожній з цих пропозицій проводиться голосування.

8. Головуючим виноситься на затвердження Проект Положення студентського самоврядування у ВНЗ (з доповненнями, які були запропоновані раніше). Голосування.

9. Вибори Голови студентського самоврядування ВНЗ.

Один з членів Ініціативної групи може звернутися до учасників Установчої конференції з промовою про те, що така-то особа була ініціатором створення студентського самоврядування, стала головою Ініціативної групи, доклала багато зусиль, щоб дана конференція взагалі відбулася і тому вона (особа) заслуговує на те,. щоб обрати її Головою студентського самоврядування ВНЗ терміном на 1 рік (як це передбачено затвердженим Положенням про студентське самоврядування у ВНЗ). Є надія, що дана особа проявить ще більше зусиль до швидкого розвитку студентського самоврядування (в тому числі його структури) і буде дійсним і дієвим захисником прав та інтересів студентів у стосунках з викладачами, адміністрацією та керівництвом ВНЗ, органами виконавчої влади та органами студентського самоврядування тощо. Проходить голосування (див.додаток Б).

10. Вибори членів виконавчого органу ВНЗ.

До складу виконавчого органу студентського самоврядування ВНЗ повинні входити представники від кожного (бажано) факультету ВНЗ. Варто, щоб учасники Установчої конференції, які є представниками академічних груп одного факультету, вибрали між собою шляхом голосування одного представника і запропонували його до центрального виконавчого органу студентського самоврядування ВНЗ.

Після цього склад центрального виконавчого органу студентського самоврядування ВНЗ затверджується рішенням Установчої конференції. Члени даного органу обираються строком на 1 рік.

11. Установча конференція студентського самоврядування оголошується закритою. І всі вітають один одного з успішним створенням і початком функціонування студентського самоврядування.

Можна також приймати і інші рішення на Установчій конференції (наприклад, обрання заступників Голови студентського самоврядування та ін.)





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 229 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...