Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розділ ІІ. Заборгованість перед працівниками по заробітній платі та допомогах із соціального страхування



Розділ II заповнюється тільки тими підприємствами, які своєчасно не розраховувались з працівниками по заробітній платі, строк виплати якої минув до кінця місяця, у якому вона повинна бути виплачена, тобто до 1 числа місяця, наступного за звітним.

Наприклад, якщо звіт за формою № 1-ПВ термінова-місячна складається за січень-травень, то розділ II заповнюється станом на 1 червня і може містити інформацію про суму невиплаченої повністю або частково заробітної плати (рядок 2010), а також усіх видів соціальної допомоги (рядки 2090, 2100, 2110) за січень-квітень поточного року та попередні роки.

У рядку 2010 по графі 1 відображається загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати всім категоріям працівників, а саме:

штатним працівникам облікового складу;

тим, які не перебувають в обліковому складі підприємства: сумісникам та працюючим за договорами цивільно-правового характеру;

звільненим працівникам.

Сума боргу включає усі нарахування у грошовій та натуральній формі із фонду оплати праці, що належать до виплати, тобто за виключенням обов’язкових утримань. До останніх відносяться: податок на доходи фізичних осіб та суми зборів на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що сплачує працівник.

Загальна сума боргу адекватна показнику простроченої кредиторської заборгованості з оплати праці, відображеному у "Звіті про фінансові результати і дебіторську та кредиторську заборгованість" за формою державного статистичного спостереження № 1-Б, на відповідну дату.

У рядку 2010 не ураховуються:

заборгованість з виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та інших видів виплат за загальнообов’язковим соціальним страхуванням;

суми, які вчасно не отримані працівниками не з вини підприємства (депонована заробітна плата).

У графах 2 та 3 цього рядка дані заповнюють тільки ті бюджетні установи, оплата праці в яких фінансується за кошти державного та місцевих бюджетів (код статті бюджетної класифікації "1111 – заробітна плата"), та які своєчасно не розрахувалися з працівниками.

Підприємства – суб’єкти господарювання заповнюють графу 2 лише в тому випадку, якщо ними за рахунок коштів державного бюджету здійснюються компенсаційні виплати, передбачені Законом України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” (код статті бюджетної класифікації “1341 – виплата пенсій і допомоги”), й існує заборгованість по зазначених виплатах.

У рядку 2020 відображається заборгованість з виплати заробітної плати, яка нарахована за попередні роки. У звіті за січень (на 1 лютого) сума у рядку 2010 дорівнює сумі у рядку 2020 по усіх графах внаслідок того, що термін виплати заробітної плати за січень ще не настав.

У рядку 2030 відображається сума заборгованості з виплати заробітної плати штатним працівникам, які ураховані у рядку 1040, графі 1, розділу І.

У рядку 2040 відображається кількість штатних працівників облікового складу (за виключенням працівників, які перебувають у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами та для догляду за дитиною), яким не виплачено заробітну плату, строк виплати якої минув до 1 числа місяця, наступного за звітним.

У рядках 2050–2070 зазначенакількість розподіляється за терміном утворення заборгованості, який визначається для кожного працівника окремо як сума місяців, за які не виплачено (повністю або частково) заробітну плату.

У рядку 2080 відображається сума, яка виплачена у звітному році в рахунок погашення заборгованості за попередні роки, наростаючим підсумком з початку звітного року.

Різниця між даними у рядку 2080, а також між даними у рядку 2020 попереднього і поточного звітів дорівнює сумі боргу за минулі роки, що виплачена у звітному місяці.

У рядку 2090 відображається сумазаборгованості з оплати перших п'яти днів тимчасової непрацездатності, включаючи пов’язану з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням, за рахунок власних коштів підприємства.

У рядку 2100 відображається сумазаборгованості із виплати допомоги:

по тимчасовій непрацездатності;

по вагітності та пологах;

при народженні дитини;

по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;

на поховання,

що здійснюється за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

У рядку 2110 відображається сума заборгованості зі страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, що здійснюються за рахунок коштів підприємства. До них відносяться суми які:

нараховані та невиплачені до введення в дію Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”, тобто до 1 квітня 2001 року;

утворилися у випадках, коли страхувальник не передав особові справи потерпілих до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України і продовжує здійснювати страхові виплати в рахунок страхових внесків до Фонду.

У рядку 2120 відображається сума заборгованості із виплати компенсацій працівникам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, що здійснюються за рахунок державного бюджету і належать до фонду оплати праці. До таких виплат відносяться нарахування, здійснені відповідно до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", а саме: доплата до заробітку працюючим на територіях радіоактивного забруднення, оплата за додаткову відпустку (14 днів), доплата до середнього заробітку при переведенні на нижчеоплачувану роботу у зв’язку зі станом здоров’я.

Сума, відображена у рядку 2120, також включається у повному обсязі у рядок 2010 по графі 1 та 2.


Додаток до Інструкції

Таблиця арифметичного контролю показників форм державних статистичних спостережень:





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 269 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...