Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розділ І. Кількість працівників та фонд оплати праці



У рядку 1010 відображається середня кількість працівниківпідприємства, установи, організації (далі – підприємства) в еквіваленті повної зайнятості, розрахована у відповідності до положень Розділу 4 Інструкції зі статистики кількості працівників.

У рядках 1020 та 1070 відображається сума фонду оплати праці усіх та штатних працівників відповідно, визначена згідно Інструкції зі статистики заробітної плати.

Показникфонду оплати праці усіх працівників (рядок 1020) перевищує відповідний показник штатних працівників (рядок 1070) на суму нарахувань працівникам, які не ураховані у середньообліковій кількості штатних працівників: зовнішнім сумісникам, працюючим за цивільно-правовими договорами, працівникам, які перебувають у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами та для догляду за дитиною, учням, слухачам професійно-технічних навчальних закладів, які проходять виробниче навчання та виробничу практику, також звільненим з роботи на момент здійснення нарахувань та іншим категоріям працюючих.

Суми нарахувань за час відпусток, на відміну від порядку їх виплати до настання відпустки, у фонді оплати праці відображаються пропорційно часу, що припадає на дні відпустки у звітному місяці (періоді).

У рядку 1030 відображається сума податку з доходів фізичних осіб, нарахована з величини фонду оплати праці усіх працівників (рядок 1020). Оскільки крім оплати праці в дохід працівника включаються інші нарахування, як то суми оплати за період тимчасової непрацездатності, дивіденди тощо, то дані у рядку 1020 необхідно зменшити на суму нарахувань, що не входять до фонду оплати праці, пропорційно відсотку оподаткування.

Сума податку відображається відповідно до фонду оплати праці за звітний місяць (період), при цьому перерахунок за попередній рік у рядку 1030 не ураховується.

У рядку 1040 відображається середньооблікова кількість штатних працівників, розрахована у відповідності до положень Розділу 3 Інструкції зі статистики кількості працівників. При обчисленні зазначеного показника ураховуються всі категорії працівників облікового складу, крім працівників, які перебувають у відпустках у зв’язку з вагітністю та пологами або для догляду за дитиною до досягнення нею віку,передбаченого чинним законодавством або колективним договором підприємства.

У рядку 1050 відображаєтьсякількість людино-годин відпрацьованого часу, включаючи надурочні, та невідпрацьованого але оплаченого часу: період відпусток (основні, додаткові та творчі) в частині, що припадає на робочі дні звітного місяця (періоду), час відсутності працівників у зв’язку з професійним навчанням, виконанням державних або громадських обов’язків, простоїв та інших неявок, які оплачуються згідно з чинним законодавством.

Водночас до робочого часу, за який нарахована заробітна плата, не включаються неявки на роботу через тимчасову непрацездатність.

У рядку 1060 відображається кількість фактично відпрацьованих працівниками людино-годин, враховуючи надурочні й відпрацьовані у вихідні (за графіком), святкові та неробочі дні, за період службових відряджень, а також людино-години роботи надомників. Відпрацьований внутрішніми сумісниками час враховується у цьому рядку у повному обсязі.

У рядку 1070 відображаються суми фактичних нарахувань фонду оплати праці штатних працівників, урахованих у рядку 1040.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 265 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...