Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Самогубство



Явище самогубства або суїциду, набуло в сучасному світі великого поширення. Це втеча особистості від руйнуючого жаху реальності. Зневірившись, впавши у розпач, депресію, при виникненні стресової ситуації - через різноманітні життєві обставини, люди позбавляють себе життя. Недаремно кажуть: «людина пережила стрес», тобто стрес потрібно пережити і не позбавити себе життя. Найчастіше люди здійснюють самогубство через нещасливе кохання, зневіру у людях, зраду близької людини, фінансові борги, в алкогольній гарячці.

В українському суспільстві до самогубців було негативне ставлення. Їх не захоронювали на цвинтарях, а тільки поза їх межами, їх не відспівували в церкві. Такі душі вважалися загубленими.

Самогу́бство (суїцид) — свідоме самостійне позбавлення себе життя, спричинене своєю безпосередньою, умисною і бажаною дією. Медичний термін самогубства «суїцид» має коріння у латинській мові — лат. sui caedere вбивати себе.

Суїцид — акт самогубства або спроби самогубства, який здійснюється у стані сильного душевного розладу або під впливом якогось психічного захворювання.

Самовільний вихід із життя — це усвідомлений акт самоусунення з життя під впливом гострих психотравмуючих ситуацій, при яких власне життя як вища цінність втрачає сенс. [ 7]





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 192 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...