Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливі порядки кримінального провадження



Кримінальне провадження на підставі угод. Поняття та види угод у кримінальному судочинстві. Досудовий та судовий порядки провадження на підставі угод. Вирок на підставі угоди. Наслідки невиконання угоди. Альтернативні способи вирішення кримінально-правових конфліктів. Медіація та кримінально-процесуальна діяльність.

Кримінальне провадження у формі приватного обвинувачення: загальна характеристика. Проблеми визначення сутнісних ознак кримінального провадження у формі приватного обвинувачення за кримінальним процесуальним законодавством України.

Кримінальне провадження щодо окремих категорій осіб: загальна характеристика.

Кримінальне провадження щодо неповнолітніх. Види проваджень щодо неповнолітніх. Предмет доказування. Особливості досудового та судового провадження щодо злочинів неповнолітніх. Порядок застосування до неповнолітнього обвинуваченого примусових заходів виховного характеру. Застосування примусових заходів виховного характеру до неповнолітніх, які не досягли віку кримінальної відповідальності.

Кримінальне провадження щодо застосування примусових заходів медичного характеру: загальна характеристика. Обставини, що підлягають встановленню під час досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру. Права особи, яка бере участь у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру. Порядок здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру. Судовий розгляд у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру. Ухвала суду у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру.

Кримінальне провадження, яке містить відомості, що становлять державну таємницю: загальна характеристика. Особливості проведення експертизи у кримінальному провадженні, яке містить державну таємницю.

Кримінальне провадження із відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження: загальна характеристика.

Особливий режим досудового розслідування в умовах воєнного, надзвичайного стану або у районі проведення антитерористичної операції.

ТЕМА 10

Кримінальне провадження на території дипломатичних представництв, консульських установ України, на повітряному, морському чи річковому судні, що перебуває за межами України під прапором або з розпізнавальним знаком України, якщо це судно приписано до порту, розташованого в Україні. Міжнародне співробітництво під час кримінального провадження.

Кримінальне провадження на території дипломатичних представництв, консульських установ України, на повітряному, морському чи річковому судні, що перебуває за межами України під прапором або з розпізнавальним знаком України, якщо це судно приписано до порту, розташованого в Україні: загальна характеристика.

Поняття, основні напрями та форми міжнародного співробітництва під час кримінального провадження. Обсяг міжнародного співробітництва під час кримінального провадження. Особливості правового регулювання міжнародного співробітництва під час кримінального провадження.

Учасники міжнародного співробітництва під час кримінального провадження.

Порядок зносин при міжнародному співробітництві у кримінальному провадженні. Запит про міжнародне співробітництво.

Поняття, види та предмет міжнародної правової допомоги. Процесуальні дії, які можуть бути проведені в порядку надання міжнародної правової допомоги. Порядок зносин. Запит про міжнародну правову допомогу, його зміст та форма. Порядок виконання запиту.

Розгляд запиту іноземного компетентного органу про міжнародну правову допомогу. Повідомлення про результати розгляду запиту. Відмова у виконанні запиту про міжнародну правову допомогу. Порядок виконання запиту (доручення). Присутність представників компетентних органів запитуючої держави. Відкладення надання міжнародної правової допомоги. Завершення процедури надання міжнародної правової допомоги.

Вручення документів. Тимчасова передача. Виклик особи, яка перебуває за межами України. Допит за запитом компетентного органу іноземної держави шляхом проведення відео- або телефонної конференції. Розшук, арешт і конфіскація майна. Контрольована поставка. Прикордонне переслідування. Створення і діяльність спільних слідчих груп.

Поняття і види видачі та передачі осіб. Особливості підстав і умов видачі (екстрадиції). Обставини, що перешкоджають видачі (екстрадиції). Тимчасова видача. Екстрадиційний процес, його етапи. Особливості затримання особи. Тимчасовий арешт. Екстрадиційний арешт. Спрощений порядок видачі осіб з України. Рішення за запитом про видачу особи (екстрадицію) та його оскарження. Відстрочка передачі. Фактична передача особи.

Кримінальне провадження у порядку перейняття: поняття та загальна характеристика. Обставини, що унеможливлюють перейняття кримінального провадження. Порядок і умови перейняття кримінального провадження від іноземних держав. Тримання під вартою особи до отримання запиту про перейняття кримінального провадження. Порядок кримінального провадження, що перейняте від іншої держави. Порядок і умови передання кримінального провадження компетентному органу іншої держави. Зміст та форма клопотання. Наслідки передання кримінального провадження компетентному органу іншої держави.

Визнання та виконання вироків судів іноземних держав та передача засуджених осіб. Підстави і порядок виконання вироків судів іноземних держав. Розгляд судом питання про виконання вироку суду іноземної держави. Виконання вироку суду іноземної держави.

Передача громадянина України, засудженого судом іноземної держави, для відбування покарання в Україні. Розгляд судом питання про приведення вироку суду іноземної держави у відповідність із законодавством України. Визнання та виконання вироків міжнародних судових установ.


ПЛАНИ СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 400 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...