Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кримінальне процесуальне право. Засади кримінального провадження



Кримінальне процесуальне право як галузь права, проблеми визначення предмету та методу кримінально-процесуального регулювання.

Джерела кримінального процесуального права України. Кримінальне процесуальне законодавство України. Судовий прецедент як джерело кримінального процесуального права. Використання практики Європейського суду з прав людини при застосуванні кримінального процесуального законодавства України. Обов'язковість судових рішень Верховного Суду України. Міжнародні договори як джерело кримінального процесуального права України. Звичай як джерело кримінального процесуального права України.

Система засад кримінального провадження. Відображення загальносоціальних засад справедливості та гуманізму у кримінальному процесуальному законодавстві. Проблема класифікації засад кримінального провадження.

Засад верховенства права, її зміст за Кримінальним процесуальним кодексом України та Рішенням Конституційного Суду України у справі за конституційним поданням Верховного Суду України щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень статті 69 Кримінального кодексу України (справа про призначення судом більш м'якого покарання) від 02.11.2004 р. Риси засади верховенства права у практиці Європейського суду з прав людини. Засада законності, її зміст за Кримінальним процесуальним кодексом України. Автономне поняття закону у практиці Європейського суду з прав людини.

Право на свободу та особисту недоторканність (ст. 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 р.), його тлумачення у практиці Європейського суду з прав людини та відображення у Кримінальному процесуальному кодексі України.

Право на справедливий судовий розгляд (ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 р.), його тлумачення у практиці Європейського суду з прав людини та відображення у Кримінальному процесуальному кодексі України.

Право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до житла і кореспонденції (ст. 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 р.), його тлумачення у практиці Європейського суду з прав людини та відображення у Кримінальному процесуальному кодексі України.

Засада розумності строків кримінального провадження, її зміст за Кримінальним процесуальним кодексом України. Критерії розумності строків судового розгляду у національному законодавстві та практиці Європейського суду з прав людини.

Свобода від самовикриття та право не свідчити проти близьких родичів та членів сім’ї, її зміст за Кримінальним процесуальним кодексом України та у практиці Європейського суду з прав людини.

Засада забезпечення права на захист, її зміст за Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод 1950 р. та Кримінальним процесуальним кодексом України, тлумачення у практиці Європейського суду з прав людини.

Засада презумпції невинуватості, її зміст за Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод 1950 р. та Кримінальним процесуальним кодексом України, тлумачення у практиці Європейського суду з прав людини. Співвідношення презумпції невинуватості та забезпечення доведеності вини.

ТЕМА 3





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 337 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...