Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Харків-2013



МЕТОДИКА

Виконання обов’язків начальника

Продовольчої служби військової частини

Методичний посібник

Випускнику спеціальності “Менеджмент організацій” спеціалізації

“Організація тилового забезпечення військ“

спеціалізації “Продовольче та речове забезпечення підрозділів внутрішніх військ”

ХАРКІВ-2013

Методичний посібник з виконання обов’язків начальника продовольчої служби військової частини: Методичний посібник випускнику спеціальності “Менеджмент організацій“ спеціалізації “Організація тилового забезпечення військ“, спеціалізації “Продовольче та речове забезпечення підрозділів внутрішніх військ” / О.Г. Бондаренко. – Х.: Акад. ВВ МВС України, 2013. – 87 с.

Методичний посібник розроблено для випускників спеціальності “Менеджмент організацій“ спеціалізації “Організація тилового забезпечення військ“ та спеціалізації “Продовольче та речове забезпечення підрозділів внутрішніх військ” Академії внутрішніх військ МВС України, використання викладацьким складом кафедри тилового забезпечення у навчальному процесі, а також фахівцями продовольчого забезпечення військових частин у практичній діяльності.

Основна мета посібника формування у випускників чіткого уявлення про те, чим повинен керуватись, що повинен знати, вміти, з чим повинен бути ознайомлений і що повинен практично виконувати у повсякденній діяльності начальник продовольчої служби у повсякденній діяльності.

У посібнику надано методичні рекомендації, направлені на якісне вирішення практичних питань по виконанню функціональних обов’язків начальника продовольчої служби військової частини, що регламентовані Статутом внутрішньої служби та Положенням про військове господарство військової частини внутрішніх військ МВС України.

Автор: О.Г. Бондаренко, начальник кафедри тилового забезпечення, кандидат наук з державного управління, доцент підполковник (Академія внутрішніх військ МВС України)

ЗМІСТ

Вступ    
1. Функціональні обов’язки начальника продовольчої служби відповідно до Статуту внутрішньої служби ЗС України    
   
2. Методика виконання окремих обов’язків начальника продовольчої служби  
   
3. Нормування продовольчого забезпечення  
3.1 Класифікація норм забезпечення продовольством військовослужбовців.  
3.2 Норми заміни продуктів та методика їх застосування  
   
4. Організація харчування військовослужбовців у стаціонарних умовах  
4.1 Вимоги до улаштування та обладнання їдальні військової частини  
4.2 Призначення та улаштування виробничих приміщень  
4.3 Підготовка і робота добового наряду їдальні  
4.4 Правила миття столового посуду  
4.5 Підготовка обіднього залу до приймання їжі і порядок прибирання приміщень  
4.6 Організація приймання їжі і поведінка особового складу в їдальні  
4.7 Порядок зберігання їжі для команд або підрозділів, відсутніх на час загального приймання їжі  
4.8 Рекомендації щодо організації проведення контрольно-показового варіння їжі    
4.9 Контроль за харчуванням  
   
5. Методика складання розкладки продуктів  
   
6. Організація харчування військовослужбовців у польових умовах, у складі різних видів варт і військових нарядів    
6.1 Особливості організації харчування у польових умовах  
6.2 Особливості кулінарної обробки продуктів та приготування їжі у польових умовах  
6.3 Санітарно-гігієнічні вимоги до організації харчування у польових умовах  
6.4 Особливості планування та організації харчування у складі різних варт  
   
7. Організація зберігання продовольства на складі військової частини  
   
8. Організація обліку матеріальних засобів по продовольчій службі  
   
9. Організація звітності по продовольчій службі  
   
Перелік керівних документів, що визначають ведення господарчої діяльності продовольчої служби  
   
Література  
   

ВСТУП

Перехід України до ринкової економіки, нова суспільно-економічна ситуація в країні глибоко впливають на військову організацію держави, серйозно відбилися і на діяльності внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ.

У сучасних умовах гостро стоїть проблема ефективного використання військово-економічних ресурсів, вишукування шляхів економічного забезпечення внутрішніх справ, що зажадало невідкладного рішення цілого ряду практичних і теоретичних задач, удосконалювання форм і методів матеріального забезпеченнях. Серед них однією із самих актуальних виявилася проблема переходу країни від жорстко централізованої економіки до економіки ринкового типу. Для органів продовольчого забезпечення це означає перенос акценту в їхньої діяльності зі сфери розподілу централізовано одержуваних продовольства, техніки і майна до проблем заготівель. Проблема заготівель має багато загального з цивільним ринком, але в той же час має багато специфічних рис, що пов'язані з особливостями економічного механізму її функціонування. Дані особливості обумовлені характером і призначенням військової продукції, що включають у себе специфіку військово-економічних відношень і зв'язків у системі ринкових відносин.

Продовольче забезпечення є основою практичної діяльності частин і підрозділів ВВ МВС, пов'язаної з доведенням призначених норм постачання й ощадливої витрати матеріальних засобів. Воно проводиться на підставі законів України, наказів МВС України, Комадуючого ВВ МВС України і інших керівних документів. Продовольче забезпечення знаходиться в прямій залежності від організаційної структури військових частин, оснащеності сучасною військовою технікою, виконуємих підрозділами службово-бойових задач, а також від стану і можливостей економіки держави.

Роль і значення продовольчого забезпечення частин і підрозділів ВВ МВС у сучасних умовах безупинно зростає, а задачі продовольчої служби ускладнюються. Від повного і своєчасного забезпечення внутрішніх військ значною мірою залежить виконання службово-бойових задач, їх бойова і мобілізаційна готовність.

Успішною умовою виконання задач по продовольчому забезпеченню є глибоке вивчення, тверде знання і точне виконання посадовими особами законів України, наказів МВС і інших керівних документів.

Обов’язки начальника продовольчої служби визначені в Статуті внутрішньої служби Збройних Сил України і в Положенні про військове господарство внутрішніх військ, яке оголошено Наказом Командувача ВВ МВС України № 72 - 92 року.

Поглиблення знання методики виконання обов’язків посадовими особами продовольчої служби дозволить якісно вирішувати поставлені задачі, підтримувати матеріально-технічну базу служби у відповідному стані та сприяти підвищенню боєздатності особового складу військ.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 2056 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...