Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Під час наради



10. Завжди починайте вчасно. Попереджайте про це заздалегідь і ніколи не скасовуйте свої рішення.

11. Доручіть кому-небудь стежити за часом і вести необхідні записи. Регулярно оголошуйте: скільки часу залишилося або скільки перевитрачено.

12. Проводьте нараду, не пропонуючи присутнім сідати, коли це можливо. Це прискорює обговорення.

13. Починайте одразу з порядку денного і суворо дотримуйтесь його.

14. Контролюйте будь-яку спробу перервати хід обговорення. Дозволяйте робити це тільки в тому випадку, якщо підняте питання є невідкладним.

15. Ви повинні досягти поставленої перед собою мети. В чому вона полягає? Проаналізувати проблему, продумати нові ідеї, прийти до рішення, поінформувати або скоординувати дії?

16. Сформулюйте висновки і доручення, щоб переконатися, що всі прийшли до загальної домовленості. Для цього ще раз зверніть увагу на всі ці питання і нагадайте про них.

17. Завжди закінчуйте вчасно. Оголошуйте перерву точно за розкладом, щоб учасники заздалегідь знали, коли вони можуть розпоряджатися особистим часом. Найбільш важливі питання ставте на початок порядку денного, щоб на крайній випадок, тільки найменш істотні мали б залишитися невирішеними.

18. Користуйтеся контрольним списком порядку денного, щоб час від часу проводити вибіркову перевірку для визначення ефективності засідання. Перед розглядом кожен учасник повинен відповісти на наступні питання.

• Чи чітко була сформульована мета наради?

• Чи отриманий заздалегідь порядок денний, а також всі необхідні матеріали підготовки до засідання?

• Чи була досягнута поставлена мета?

Результати такого анонімного опитування повинні бути негайно доведені до відома голови.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 585 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...