Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Передача повідомлення



На цьому етапі відправник використовує обраний канал для передачі повідомлення, який багато людей помилково сприймають за сам процес комунікації. Передача є лише одним із найважливіших етапів проходження ідей від однієї особи до іншої. Відправник на цьому етапі повинен пересвідчитися, що повідомлення одержане і є зрозумілим для адресату.

Декодування – процес, за допомогою якого отримувач повідомлення перетворює одержані символи в конкретну інформацію та інтерпретує її значення. Обмін інформацією слід вважати ефективним, якщо одержувач продемонстрував розуміння ідеї, здійснивши дії, які чекав від нього відправник.

На ефективність комунікаційного процесу значно впливають шум і зворотній зв’язок.

Шум – будь-яке втручання в процес комунікації, яке викривлює зміст повідомлення. Шум має місце на всіх етапах комунікаційного процесу. До прикладів шуму відносяться:

Ø наявність сильного паралельного сигналу;

Ø мовні, звукові помилки;

Ø викривлення в лініях зв’язку;

Ø значна кількість рівнів керівництва в організації; тощо.

Зворотній зв’язок між відправником і одержувачем інформації має місце, коли вони міняються комунікаційними ролями і інформація йде у зворотному напрямку.

Таким чином, відправник і одержувач інформації пересвідчуються, що вони правильно зрозуміли один одного.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 627 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...