Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Електронна пошта. Один з основних сервісів, пропонованих ISP - розміщення серверів електронної пошти



Один з основних сервісів, пропонованих ISP - розміщення серверів електронної пошти. Електронна пошта - це набір засобів для доставки, зберігання та вилучення електронних повідомлень в мережі. Повідомлення електронної пошти зберігаються на серверах електронної пошти в базах даних. Постачальники послуг Інтернету часто встановлюють у себе сервери електронної пошти, що містять облікові записи безлічі клієнтів.

Клієнти електронної пошти для відправки та отримання повідомлень звертаються до серверів електронної пошти. Сервери електронної пошти взаємодіють з іншими серверами електронної пошти для обміну повідомленнями між доменами. Поштовий клієнт не з'єднується безпосередньо з іншим поштовим клієнтом для відправки повідомлення. Обидва клієнта повинні довірити транспортування повідомлень серверу електронної пошти. Це вірно навіть в тому випадку, якщо обидва користувача знаходяться в одному домені.

Клієнти електронної пошти відправляють повідомлення на сервер, вказаний у настройках програми. Отримавши повідомлення, сервер перевіряє, чи присутній зазначений у ньому домен одержувача в локальній базі даних сервера. Якщо домен відсутній в базі даних, сервер відправляє запит DNS для визначення сервера електронної пошти в домені одержувача. Як тільки стає відомий IP-адресу сервера електронної пошти одержувача, повідомлення пересилається на відповідний сервер.

Електронна пошта може бути реалізована з використанням трьох самостійних протоколів: SMTP, POP3 та IMAP4. Процес прикладного рівня, який пересилає повідомлення від клієнта на сервер або між серверами, реалізує протокол SMTP. Клієнт отримує повідомлення із сервера за допомогою одного з двох протоколів прикладного рівня: POP3 чи IMAP.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 267 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...