Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

I. ПЕРЕДМОВА



Даний практикум орієнтований на розвиток і вдосконалення навичок англійського усного мовлення. Його завданням є створення практичної основи для навчання та вивчення англійської мови (за професійним спрямуванням).

Практикум є навчальним посібником для студентів і розрахований на роботу в аудиторії під керівництвом викладача. Матеріал посібника відповідає діючій вузівській програмі.

Мета практикума – підготувати студентів до читання та розуміння оригінальної медичної літератури англійською мовою, навчити їх коментувати анотації до ліків, історію хвороби, тощо, спілкуватись в межах тем програми.Посібник також має загальноосвітній та пізнавальний характер.

До практикуму входять інструкції для практичних занять. При написанні інструкцій взято до уваги, що в основі вивчення кожної теми лежить один або декілька текстів, отже головним елементом кожного практичного заняття є робота з текстом. До основних текстів кожної теми додаються пояснювання складних слів та словосполучень, що становлять вокабуляр текстів. Робота з текстами передбачає чітку послідовність вправ:

- вправи до читання;

- вправи, що виконуються під час читання;

- післятекстові вправи.

Анатомічні, клінічні та фармацевтичні терміни розглядаються і в різних завданнях, і в літературних тематичних текстах. Система текстів і вправ в основному креативного змісту.

Абсолютна більшість наочного матеріалу до практичних занять включає ілюстрації у вигляді малюнків, схем чи графічних таблиць, що дає змогу викладачу використовувати на цих заняттях сучасні мультимедійні засоби навчання.

Посібник забезпечує практичне оволодіння англійською мовою як засобами спілкування. В результаті роботи по даному практикуму студент оволодіває головними видами комунікативної діяльності: говоріння, читання, аудіювання та письма.

Практикум містить велику кількість цікавих фактів з історії розвитку медицини, жартів з повсякденного життя, прислів’їв та цитат, що допомагає студенту не тільки розвивати мовленнєві навички, але й стимулює його пізнавальний інтерес, мовну здогадку і дослідницькі здібності, крім того, розширює його світогляд.

Даний практикум використовується як додаток до підручника: Янков А.В. Англійська мова для студентів –медиків. Анатомічна, клінічна і фармацевтична термінологія: Підручник.-К.: Вища шк.,1998.-195 с. – Англ., ук.

Інструкція № 1

до практичного заняття з англійської мови.

ТЕМА: Система охорони здоров’я та вищої медичної освіти в Україні.

МЕТА:

- ознайомити студентів з особливостями системи охорони здоров’я та вищої медичної освіти в Україні;

- формувати лексичну компетентність з теми;

- удосконалити навички читання, аудіювання, мовні та мовленнєві навички.

Розвивати: комунікативні вміння, мовну здогадку, логічне мислення.

ЛІТЕРАТУРА:

1. Англійська мова для фармацевтів: підручник/ І.Є.Процюк, О.П.Сокур, Л.С.Прокопчук.-К.: ВСВ “Медицина”, 2011.-448 с.

НАОЧНІСТЬ: тематичні малюнки.

План

  1. Засвоєння нового лексичного матеріалу з теми.

2. Робота над текстом та після текстові вправи.

3. Монологічне та діалогічне мовлення.

4. Граматичні вправи.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 433 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...