Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Електронна пошта



10.6.1. Загальні поняття

Електронна пошта (Electronic mail, скорочено E-mail) - це засіб від­правки і одержання повідомлень за допомогою комп'ютерної мережі.

Електронна пошта все більше замінює звичайну паперову пошту зав­дяки високій швидкості і надійності передачі повідомлень. Повідомлення електронної пошти крім тексту може містити графічні, звукові, відео-файли тощо. За лічені хвилини повідомлення електронної пошти доходить до адресата, який може знаходитись далеко за океаном.

Роботу електронної пошти забезпечує поштова програма-сервер - спеціальна програма на виділеному вузловому комп'ютері.

10.6.2. Принципи функціонування

Кожний абонент поштового сервера має на ньому свою поштову скриньку із оригінальною (неповторною) електронною адресою. Поштові сервери одержують повідомлення від абонентів і пересилають їх далі по мережі до поштового сервера адресата, де ці повідомлення нагромаджуються в його поштовій скриньці. Для одержання кореспонденції адресат в будь-який момент встановлює з'єднання із своїм поштовим сервером, з його скриньки всі нові повідомлення автоматично пересилаються на його комп'ютер, і він має можливість, не поспішаючи, ознайомитись з ними.

10.6.3. Поштові протоколи

Поштова служба має в основі два прикладні протоколи: SMTP - від­правка повідомлення з комп'ютера на сервер, РОРЗ - приймання повідом­лень, які прийшли одержувачу.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 175 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...