Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Електронна пошта (E-mail)



Електронна пошта - це спілкування з окремими людьми за принципом традиційного листування.

На відміну від телефонної розмови, текст електронного повідом­лення можна обдумувати і редагувати, а потім за лічені секунди відпра­вити його адресату. Одержане повідомлення можна прочитати згодом у вільний час, а не кидати все, щоб відповісти на телефонний дзвінок.

При створенні повідомлення електронної пошти можна до набраного тексту приєднати файли: програмні, архівні, графічні, аудіо, відео.

10.2. Групи новин (телеконференції)

Групи новин (телеконференції) - це спілкування групи людей за принципом конференції, семінару, круглого столу, дискусії на різні теми тощо.

Якщо в електронній пошті ви одержуєте тільки ті повідомлення, які відправили на вашу адресу, то при використанні груп новин можна регу­лярно одержувати ту інформацію, на яку встановленим чином оформлена підписка, і надсилати свої повідомлення у відповідну групу новин.

Група новин (телеконференції) - це своєрідна електронна дошка об'яв, де люди із спільними інтересами можуть публікувати свої повідом­лення і читати повідомлення від інших передплатників групи. В Internet є багато різних груп новин, кожна присвячена визначеній області інтересів від розведення кроликів до вивчення життя на інших планетах.

На відміну від електронної пошти людина направляє повідомлення не одному адресату, а групі учасників телеконференції. Усі учасники кон­ференції мають рівні права при обговоренні питань. Кожна конференція має свою адресу і присвячена певній темі. У телеконференцій немає термінів проведення, воли працюють постійно.

Щоб забезпечити надходження інформації потрібного виду, треба підписатись на відповідні списки розсипки (про це далі). Кожний список розсилки присвячений конкретній темі. Темами списків розсилки можуть бути: нові книги, засоби косметики, науково-технічні огляди, політичні новини, продукти, анекдоти, презентація нових програмних засобів, теле­візійні програми тощо

Основний зміст використання групи новин (телеконференцій) полягає у тому, щоб задати питання; звертаючись до всього світу, і одержати відповідь від тих, хто з цим питанням вже розібрався. При цьому важливо слідкувати за відповідністю змісту питання темі даної телеконференції. Регу­лярний перегляд групи новин (телеконференцій) дозволяє читачу бути обізнаним з останніми новинами в галузі його інтересів і спеціальності.

10.3. Файлові архіви

Інформаційний сервіс, який базується на передачі файлів з викорис­танням спеціального протоколу FTP (File Transfer Protocol - протокол передачі файлів), був одним з перших в Internet. За допомогою такого сер­вісу можна, використовуючи відповідну FTP-програму на своєму комп'ю­тері, підключитися до віддаленого FTP-сервера, ознайомитися з переліком файлів і скопіювати собі потрібні. Така служба дозволяє пересилати мере­жею файли будь-якого типу: тексти, зображення, програми, музику тощо.

Для одержання потрібного файла треба з'єднатися з відповідним FTP-сервером, де зберігаються файлові архіви, і зареєструватися на ньому. Після реєстрації можна читати і копіювати файли в межах прав, які були надані користувачу системним адміністратором FTP-сервера.

10.4. Інтерактивне спілкування

Internet надає змогу спілкуватися в інтерактивному режимі реального часу, коли одразу одержуєш відповідь на своє повідомлення. Причому можна спілкуватися один з одним як конфіденційно, так і з "свідками" або "співрозмовниками".

Інтерактивне спілкування відбувається за допомогою спеціальних програм, однією з яких є програма IRC, Вона надає можливість спілку­ватися з кількома "співрозмовниками" одночасно в реальному часі. Пові­домлення, що введено з клавіатури, відразу стає доступним для всіх "спів­розмовників", які беруть участь в інтерактивному спілкуванні.

В Internet можна працювати із мобільного телефону. Через те, що у нього малий екран і велика вартість такого зв'язку, можлива передача і одержання інформації невеликого об'єму.

Із телефонів, які можуть приймати текстові повідомлення у форматі SMS, завдяки популярній комп'ютерній програмі ICQ є можливість відпра­вити і одержати повідомлення з використанням Internet.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 210 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...