Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура заняття



На практичному занятті, що проводиться протягом 2 годин на базі навчального закладу* (загальноосвітня школа, гімназія, ліцей, коледж, ПТУ, технікум, вищий навчальний заклад) студенти оволодівають методиками гігієнічної оцінки земельної ділянки і будівлі навчального закладу та основних навчальних приміщень (шкільний клас тощо), вимірюють їх площу та об’єм, розраховують і оцінюють величини означених показників, що припадають на одного учня, визначають і оцінюють природну вентиляцію, природне та штучне освітлення, перевіряють правильність розсаджування школярів відповідно до довжини їх тіла та розмірів парт, користуючись універсальним парто-ростоміром та ураховуючи особливості стану здоров’я і функціонального стану основних сенсорних систем (зір, слух тощо) учнів.

Під час проведення гігієнічної оцінки навчальних меблів слід звернути увагу на їх тип, кількість посадочних місць, матеріал з якого вони виготовлені, колір, стан поверхонь, кутів та країв, санітарно-технічний стан тощо. Після вимірювання основних розмірів та визначення номера навчальних меблів, їх маркують згідно з вимогами Державного стандарту.

Результати роботи заносяться в зошиту вигляді протоколу, який складається з наступних частин:

1. Паспортні дані навчального закладу.

2. Дані санітарного обстеження земельної ділянки і будівлі навчального закладу (школи) та навчального кабінету (шкільного класу).

3. Дані гігієнічної оцінки навчальних меблів.

4. Гігієнічний висновок, який обґрунтовується на підставі аналізу отриманих результатів та їх порівнянні з нормативними вимогами.

5. Рекомендації щодо покращання організації навчально-виховного процесу та умов перебування дітей і підлітків у навчальному закладі.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 329 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...