Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Типи стандартних різьб



Усі різьби діляться на дві групи: стандартні й нестандартні.

У стандарних різьб усі параметри визначаються стандартами.

Як зазначалося вище, різьба залежно від профілю може бути віднесена до того чи іншого типу.

Різьба метрична – основна кріпильна різьба. Ця різьба виготовляється переважно правою з великим і малим кроком. Профіль метричної різьби – рівнобічний трикутник (α = 60˚). Вершини й западини різьби притуплені.

Різьба трубна циліндрична – має профіль у вигляді рівнобедреного трикутника з кутом при вершині 55˚.

Різьба трапецієподібна – ходова різьба, яка застосовується головним чином для передавання зворотньо–поступового руху та осьових зусиль. Профіль цієї різьби – рівнобічна трапеція з кутом між боковими сторонами 30˚. Трапецієподібна різьба буває одно– і багатозахідною. Стандарт передбачає три різні кроки.

Різьба упорна – ходова різьба, яка застосовується для передавання руху з великими осьовими навантаженями. Вона має профіль нерівнобічної трапеції з кутами нахилу бокових сторін профілю 30˚ і 3˚.

Різьба кругла – має профіль, який одержують спряженням двох дуг одного радіуса. Її призначення – для цоколів і патронів, для захисного скла і світильників.

Різьба конічна дюймова – має профіль, який аналогічний профілю метричній різьби. Застосовується для герметичних з¢єднань у трубопроводах машин і верстатів. Конусність цієї різьби 1:16.

Різьба трубна конічна – має профіль, який аналогічний профілю різьбитрубної циліндричної. Застосовуєтья у вентилях і газових балонах.

Нестандартні різьби – квадратна й прямокутна – виготовляються згідно з індивідуальним кресленням, на якому наведені всі параметри різьби.

Крім того, є спеціальні різьби – це різьби зі стандартним профілем, що відрізняються від стандартних розміром діаметра або кроком різьби.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 1266 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...