Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зображення та їх умовності



Дві проекції визначають положення кожної точки в просторі. Для зображення найбільш простих предметів буває достатньо однієї, двох проекцій. Для зображення більш складних – необхідно три і більше проекцій. Шість основних видів стандартного розташування проекцій показано на рис. 5.1. Це розгорнуті грані паралелепіпеда, у середині якого розташовують предмет, що проеціюють. Пояснювальні написи на кресленнях не виконують. При іншому розташуванні виду його позначають – стрілкою показано напрямок проектування і подано напис над відповідним зображенням А.

Рисунок 5.1

Зображення на кресленні залежно від їхнього змісту поділяють на вигляд, розріз і переріз.

Вигляд – зображення повернутої до спостерігача видимої частини поверхні предмета.

Розріз – зображення предмета, розсіченого однією площиною (простий розріз) або декількома площинами (складний розріз).

На розрізі показують те, що знаходиться в січній площині, й те, що розташоване за нею. Ближчу відсічену частину уявно відкидають. Розріз зображують на одній із проекцій, на інші проекції він не впливає.

Про переріз інформація подається нижче.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 698 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...