Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Факультативні методи дослідження



Електрокардіографія: найбільше у фтизіатрії використовується електрокардіографічне дослідження. Порушення діяльності серцево-судинної системи при туберкульозі зумовлено специфічною інтоксикацією і змінами гемодинаміки в малому колі кровообігу, що призводить до гіпертрофії правого шлуночка. У хворих на туберкульоз часто спостерігається синусова тахікардія, особливо під час загострення хронічного процесу, ознаки гіпоксії міокарда. У шлуночковому комплексі іноді визначаються зазубрини.

Дослідження функції зовнішнього дихання: основними задачами при дослідженні зовнішнього дихання є визначення – типу вентиляційних порушень, ступеня вираженості порушень бронхіальної прохідності, рівня ураження бронхів (великі, середні, малі), ступеня вираженості порушення еластичності легень, можливості проведення хірургічного втручання.

Дослідження функції уражених органів та систем: найбільше у фтизіатрії використовується електрокардіографічне дослідження. Порушення діяльності серцево-судинної системи при туберкульозі зумовлено специфічною інтоксикацією і змінами гемодинаміки в малому колі кровообігу, що призводить до гіпертрофії правого шлуночка. У хворих на туберкульоз часто спостерігається синусова тахікардія, особливо під час загострення хронічного процесу, ознаки гіпоксії міокарда. У шлуночковому комплексі іноді визначаються зазубрини.

ЕхоКГ: можна досить точно встановити ступінь гіпертрофії та ділятації відділів серця, вроджених та набутих вад серця. У фтизіатричній практиці найціннішими є дані про функціональний стан правих відділів серця – правого шлуночка та передсердя.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 401 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...