Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Значення енергозберігаючих технологій



Впровадження у харчову промисловість енергозберігаючих технологій значно знизить собівартість продукції і підвищить прибутки на підприємстві.

Згадані вище теплогенератори стануть саме тими виробниками енергії,­ які дозволять людині отримати тепло, залишаючись у гармонії з навколишнім світом.

Новітні установки, які черпають енергію з простору, сонця, води, землі і т.п., дозволять зробити світ чистішим і забезпечити його енергією, яка доступна кожній країні, кожній галузі промисловості. За допомогою таких установок можна не тільки одержувати тепло і електроенергію, але і опріснювати морську воду, не витрачаючи на це великі кошти, оснащувати автомобільний транспорт безпаливними двигунами,­ вирощувати у будь-якій частині планети увесь рік тепличні фрукти та овочі

Недоліки використання мирного атому:

Найактуальніша проблема теперішнього етапу еволюції людства - навчитися правильно використовувати найрізноманітніші ядерні і інші перетворення в енергетиці.

Справа в тому, що коли відпрацював реактор в зазначений термін, з нього вийняли відпрацьоване паливо і відправили до спеціального сховища, то увесь блок все одно залишається і потребує спеціального догляду, на що витрачаються немалі спеціальні кошти.

Перспективи використання альтернативних джерел теплової і електричної енергії в народному господарстві.

Сьогодні влада у провідних країнах світу належить нафтогазовим корпораціям, які заради власних надприбутків роблять усе можливе, аби загальмувати розвиток нетрадиційних джерел енергії. Розробки вчених та установки, що працюють на вільній енергії сонця, вітру, води, морів, відходів, комунальних, промислових і сільськогосподарських структур, а також космічного простору – це своєрідний доступ до незалежного джерела багатства, яке руйнує наміри найбагатших кланів та родин про світове панування.

Для власних структур запровадження нових розробок по енергозбереженню може виявитися ще більшим лихом, ніж масовий випуск фальшивих купюр, або виробництво дешевого срібла чи золота-­І якщо монополія паливно-енергетичного комплексу таки поступиться місцем альтернативній енергетиці, то важко сказати, чи збережеться саме поняття­„влада”.

Так як поклади природної нафти та газу не вічні, сьогодні людство почало активніше шукати альтернативні джерела енергії.

Одним із перспективних напрямів є спроби отримання палива з різних органічних відходів. Користь подвійна – економія ресурсів та очищення нашої планети від продуктів життєдіяльності та відходів із пластмас.

Учені Американської організації з досліджень у сільському господарстві США запропонували принципово новий метод одержання біопалива. Вчені ідентифікували ген, який дозволяє грибу виробляти фермент, що бере участь у процесі розщеплення деревини. Якщо вживити цей ген дріжджам, вони можуть переробляти всі сільськогосподарські і промислові відходи на етанол та інше паливо біохімічним ферментативним, а не дорогим гідролізно хімічним способом.

Звернули також увагу вчені США на поклади гідратів метану, які залягають у глибинах океану. Вчені вважають,що природного газу в гідратних родовищах океану більше, ніж у всіх інших джерелах, що використовують видобутку газу сьогодні.

Із одного літру цього „твердого” палива можна одержати 57літрів газу.

Надзвичайно великі запаси енергії, які може використати людство, знаходяться в так званому ефірі – газоподібному середовищі,яке заповнює увесь навколишній простір земної кулі і космосу. Такий ефір і фон, що складається з електронів є основою будь-якої енергії – сонячної, електромагнітної, термоядерної тощо. Таким чином, ми живемо сьогодні в безмежному океані невичерпного, дешевого й екологічно чистого енергетичного джерела, скористатися яким можливо за допомогою нескладних і дешевих установок. Це резонансний трансформатор, установка з холодним термоядерним синтезом, вакуумний тріодний підсилювач, установка з бета-ядерним синтезом та різні види генераторів, що генерують вільну енергію.

Вчені України ставлять перед собою завдання створити електродинамічний генератор, який черпає енергію з фізичного вакууму і не потребує для роботи традиційних видів палива.

Таким чином, недалеко той час, коли людство завдяки цим розробкам зможе відмовитися в енергетиці від електричного дроту і природних ресурсів. І якби сьогодні гідродинамічні теплогенератори обігрівали у містах і селах квартири то при вуличній температурі нижче - 10С їх мешканці оплачували б в Україні всього лише 2-3 гривень на місяць. Надзвичайно важливо, що новітні установки дозволять людині зігрітися з мінімальною шкодою для навколишнього середовища. Адже робота теплоцентралей, які існують зараз,з кожним роком стає все загрозливішою, так як, при спалюванні 0 кг вугілля чи дров або 10м3природного газу витрачається 1 кг. Кисню. Ось чому подальше використання органічного палива несумісне з життям людини на Землі.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 247 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...